Bild: Scandinav Bildbyrå

Sensus och Stiftelsen Läxhjälpen

Sensus och Stiftelsen Läxhjälpen har den gemensamma målsättningen att minska utbildningsklyftorna i samhället och vi har en samsyn kring vikten av inkludering, bildning och lärande.

Sensus studieförbund vill stärka dig som läxhjälpare i din roll som pedagog med workshops, föreläsningar osv. Skräddarsydda för just dig som läxhjälpare eller från vårt ordinarie utbud.

Vi vill därför på denna sida samla information om ledarintroduktion och e-lista och inspirera dig med intressanta kurser och föreläsningar från vår verksamhet.

Nationellt samarbete

Vårt samarbete med Läxhjälpen är nationellt. Sensus består av sex regioner och vi har kontaktpersoner i alla regioner. Du hittar din kontaktperson längst ned på sidan.

Digital ledarintroduktion

Det är viktigt för oss som studieförbund att alla läxhjälpare (ledare) har grundläggande kunskaper om folkbildning. Därför vill vi att du gör vår digitala ledarintroduktion.

Gå till ledarintroduktionen

Sensus e-tjänst

Med Sensus e-tjänst hanterar du närvaron för dina läxhjälpspass med enkelhet via dator, mobil eller surfplatta. Läs mer på informationssidan om Sensus e-tjänst.

Öppna Sensus e-tjänst

Berättelser från vårt samarbete

Intervju med en läxhjälpare

"Det som motiverar mig är vetskapen om att jag kan påverka människor i positiv riktning, att jag spelar roll för de som står mig nära och att min interaktion med eleverna jag jobbar med är viktig och meningsfull."

Leia Molin, läxhjälpare på Stiftelsen Läxhjälpen.

Läs hela intervjun.

Läxhjälpen fortbildar sig på distans

I det digitala rummet har Sensus anordnat kompetensutveckling på temat motivation och bemötande. Fortbildningen har gjorts utifrån folkbildande metoder, aktuell forskning och inskickade case från Läxhjälparna själva.

Läs artikel.

Läxhjälpen och Sensus startar verksamhet i Sundsvall och Umeå

Under 2019 startade Läxhjälpen upp verksamhet på fyra skolor i Sundsvalls kommun och fyra skolor i Umeå kommun.

Läs artikel.
Exempel på kurser och evenemang

Utveckling och inspiration

Välj plats
Alla typer
Kontakt

Här hittar du din kontaktperson på Sensus

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Stiftelsen Läxhjälpen

Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som bedriver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för elever som riskerar att inte klara skolan, så att de når gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden.

Läs mer: laxhjalpen.se