Ghada är Läxhjälpare på Olaus Petriskolan

8 december, 2023
  • Kultur och skapande
  • Demokrati och rättigheter
  • Föreningsutveckling

Ghada är ledare på Läxhjälpen och hjälper elever på Olaus Petriskolan 7-9 City i Örebro att övervinna utmaningar och sträva mot sina ambitioner. Sensus studieförbund och Stiftelsen läxhjälpen har ett nationaltt samarbete. Vi finns i alla Sensus Regioner, från södra Sverige till Norr.

På nio orter i Svealand, samarbetar Stiftelsen Läxhjälpen och Sensus för att erbjuda studiestöd och studieteknik. En av dessa platser är Olaus Petriskolan 7-9 City i Örebro, där vi har möjlighet att träffa en grupp elever och deras engagerade ledare.

Ghada är ledare och hon har själv har en personlig koppling till det arbete hon nu utför. Hon minns hur hon som ung elev kämpade i skolan, utan att få det stöd hon behövde. Men tack vare en engagerad lärare och stöd hemifrån, lyckades hon övervinna sina utmaningar. Idag studerar Ghada till jurist vid Örebro universitet och är tacksam för möjligheten att kunna ge tillbaka.

"Det känns bra att jag kan vara ett stöd till andra elever", säger hon. "Om jag inte förstår eller kan ett ämne, kan jag alltid fråga en kollega eller söka efter informationen."

När vi pratar med en av deltagarna frågar vi varför hon tycker att det är viktigt att delta. Hon svarar att när hon är med i läxhjälpens träffar pluggar hon mer effektivt. Hemma kan hon lätt bli distraherad och göra annat. Hon har höga ambitioner för sin framtid och vill uppnå bra betyg.

Verksamheten som Stiftelsen Läxhjälpen och Sensus utför gör skillnad. Det ger eleverna de verktyg de behöver för att lyckas i skolan och förbereder dem för en ljus framtid.

Läs mer om Läxhjälpen här: https://laxhjalpen.se