Bild: Scandinav bildbyrå

Konsthistoria

Tillsammans med Sveriges konstföreningar Gävleborg erbjuder Sensus nätbaserade utbildningar i konsthistoria för alla konstföreningar i Sverige anslutna till Sveriges konstföreningar.

Nätbaserade föreläsningar

Sveriges Konstföreningar Gävleborg (SKG) och Sensus erbjuder nätbaserade föreläsningar i konsthistoria. Föreläsningarna omfattar både konsthistoriska kurser i bildkonst, arkitektur och design och tematiska kurser eller fördjupningar i olika ämnen. Det finns nu ett omfattande digitalt bibliotek som kan användas både individuellt och i studiecirklar. Det är en unik insats i konstbildning som startade redan 2013 och nått hundratals konstintresserade.

Filmer: Samtal om konst - Konstperspektiv (Sveriges Konstföreningar Örebro län):

Länk till Youtube-kanalen hittar du här!

Filmade föreläsningar

Varje föreläsning omfattar vanligen drygt 2 timmar. Följande kurser och föreläsningar finns tillgängliga (för anmälan, information om lösenord samt "demofilm", se längre ner på sidan).

Anmälan och övrig information

Anmälan och förfrågningar görs för närvarande via e-post: liv.nordberg@sensus.se.
Efter anmälan och inbetald avgift erhålls ett lösenord som krävs för att kunna se filmerna.

Är du intresserad av att få kontakt med en lokal konstförening, kontakta ordf. för Sveriges konstföreningar Gävleborg, Anders Norén, norenanders2@gmail.com.

Tilldelade lösenord gäller tills vidare.

Avgifterna är för Konsthistoriska mästerverk (7) 800 SEK, för de längre kurserna (1 – 5) 600 SEK och för de kortare (6 och 8) 400 SEK. Föreläsning nr 9 kan nås utan avgift.

Administrationsavgift kan tillkomma.

DEMOFILM

Kontakta oss

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.