Suicidpreventiva dagen

I samband med den internationella Suicidpreventiva dagen den 10 september anordnar Sensus, tillsammans med medlemsorganisationer och samarbetsparter, olika arrangemang runt om i hela landet.

Varje år den 10 september uppmärksammas den suicidpreventiva dagen. Dagen inrättades av Association for Suicide Prevention (IASP) tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO) i syfte att uppmärksamma arbetet med att förhindra självmord. Under dagen anordnas konferenser, seminarier, ljuständningar och minnesstunder runt om i världen och Sverige.

På den här sidan samlar vi arrangemang som vi är med och anordnar och den uppdateras löpande!

Arrangemang i samband med dagen

Sensus arbete med suicidprevention

Sensus arbetar aktivt med suicidprevention i hela landet. Utöver suicidpreventiva dagen medverkar vi på veckan för psykisk hälsa i oktober/november (infaller vid olika tillfällen i olika kommuner) och Survivors of Suicide loss day den 23 november 2024.

Vi har också studiematerial kopplade till ämnet och arrangerar samtalsgrupper och studiecirklar i hela landet. Vill du starta en studiecirkel, kontakta oss.

Vår verksamhet

Berättelser från tidigare aktiviteter inom suicidprevention

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning

Handbok för livskämpar

Ett material för att samtala om självmord och självmordstankar.

Läs mer

Läsa för livet

Läsa för livet är ett metodmaterial för dig som vill hålla en studiecirkel med fokus på hälsa och litteratur.

Läs mer
Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.