För dig som vill arbetsträna

Vi coachar dig i din utveckling för att du ska närma dig arbetslivet.

  • Vi coachar dig i din utveckling för att du ska närma dig arbetslivet.
  • Du får träna på din förmåga att utföra uppgifter, arbeta i ett team och ta dina projekt i mål.
  • Vi gör en målplan; vad är målet med just din arbetsträning?
  • Tillsammans utvärderar vi din arbetsförmåga så du kan hitta din kapacitetsnivå.

Arbetsträningens syfte är att förbereda och rusta dig som befinner sig lite längre bort från arbetsmarknaden. Du har kanske varit långtidssjukskriven, gått in i väggen, precis flyttat till Sverige eller har andra omständigheter som försvårar ditt arbetssökande.

Arbetsträningen innebär att du får möjlighet att i anpassad form och under handledning genomföra arbetsuppgifter, utan några krav på produktivitet. Arbetsträning behöver inte vara att lära sig specifika arbetsuppgifter, utan handlar mer om att träna på att vistas på en arbetsplats, utvecklas i positiv riktning och skapa bra rutiner.

För att kunna ta del av Arbetsträning på Sensus behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. När du är inskriven på Arbetsförmedlingen och deltar i programmet får du aktivitetsersättning av Arbetsförmedlingen.

Du får dagligt stöd av utbildade coacher och handledare. Det är också handledaren som tillsammans med dig träffar din handläggare för uppföljning, utvärdering och avslut.

Är du intresserad av en stimulerande och utvecklande arbetsträningsplats? Hör av dig för att boka in ett studiebesök!

Kontakt

Hör av dig om du har frågor

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.