KRISTIANSTAD

Inspirationsdag för körledare

Inspirerande dag för dig som är kör- eller ensembleledare. Ur programmet: Intonation i kör med Sofia Söderberg, sångens betydelse för bl a psykisk hälsa, presentation av nytt notmaterial m.m.

Startdatum

20 augusti 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:15 - 15:15

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Dagen passar dig som leder kör eller ensemble med vuxna, ungdomar eller barn. Ta chansen att få ny kunskap, nätverka och ladda batterierna inför höstterminen! Sista anmälningsdag 15 augusti. OBS: Det är semestertider nu och därför kommer du inte att få bekräftelse på din anmälan och mer info förrän i augusti.

Programpunkter

  • Sofia Söderberg arbetar medvetet och passionerat med intonation i sina körer. Arbetet börjar redan i inledningen av varje körövning och finns sedan med genom hela repetitionen. Intonationen i kören hänger nära ihop med klang, vokalfärg, lyssnande, andningsteknik m.m. Och förstås körledarens förväntningar på vad kören kan åstadkomma och uppnå. Praktisk workshop där du tillsammans med övriga deltagare får vara Sofias kör samt får hennes beskrivningar och förklaringar till hur och varför hon gör specifika övningar.
  • Repertoargenomgång och presentation av nytt notmaterial. I pauser finns möjlighet att kika vidare på materialet och testa någon not vid digitalpianot. 
  • Årets körledare 2022 Jonas Engström, delar utifrån nystartade ReChoired - keys for change, sina erfarenheter om körsångens betydelse för integration, psykisk hälsa och för att forma ett mänskligt och hållbart samhälle.  
  • Info från Föreningen Sveriges Körledare, Sveriges Kyrkosångsförbund och Sveriges Körförbund. 

 

Deltagaravgift

Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår för alla. Lunch bekostar du själv. 

  • Kör- och ensembleledare som samarbetar med Sensus Skåne Blekinge under 2024 medverkar kostnadsfritt.
  • Kör- och ensembleledare som samarbetar med Sensus Östra Götaland under 2024 får en rabatt på 300 kr och betalar alltså 500 kr. 
  • Övriga deltagare betalar 800 kr. Önskar du inleda samarbete? Kontakta oss gärna!
  • Är du kör- eller ensembleledare som samarbetar med annan Sensusregion? Kolla med din verksamhetsutvecklare om du kan få stöd till deltagaravgiften. 

OBS: Vid avanmälan 6-15 aug debiteras en avgift på 350 kr. Vid avanmälan 16 aug eller senare samt vid utebliven närvaro debiteras en avgift på 800 kr. Gäller alla anmälningar enligt ovan. Övriga anmälningsvillkor finns här.

 

Medverkande

Sofia Söderberg är utbildad organist och cellist men har framför allt profilerat sig som dirigent inom vokalmusiken. För sina djärva musikaliska tolkningar, sin skarpa intonation och fängslande närvaro har hon belönats med priser och utmärkelser världen över. 

Sofia har arbetat vid Malmö Opera som kormästare och med Skånes Dansteater, Teater Insite och Operaverkstan i Malmö som dirigent och sångsolist. Sedan 2001 leder Sofia den internationellt erkända manskören Svanholm Singers och 2010 blev hon utsedd till årets festivalartist i samband med Lund Choral International Festival. 2015-2017 var Sofia konstnärlig ledare och dirigent för Malmö Live Vokalensemble och i samband med detta dirigerade hon Malmö Symfoniorkester för första gången. Våren 2017 gjorde Sofia debut tillsammans med Svenska Radiokören vid två vårkonserter i Berwaldhallen i Stockholm och sedan april 2018 är hon chefsdirigent och konstnärlig ledare för Kammerkoret Camerata i Köpenhamn. Samma år mottog Sofia region Skånes prestigefyllda kulturpris. Under många år var hon konstnärlig ledare för Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund  och sedan 2022 arbetar hon även som organist i Sankt Johannes kyrka i Malmö. 

Jonas Engström är, med sin bakgrund inom den afroamerikanska körtraditionen, en ofta anlitad körledare och föreläsare som jobbar med ledarskap, kulturdriven samhällsutveckling och den gemensamma sången som en förenande och förändrande kraft. Utifrån musiken som en viktig mötesplats, delar Jonas erfarenheter från projekt som Helsingborgs Världskör, den digitala kursen ”Kören som växtplats” och riksdagsseminariet ”Musik som räddar liv – en resurs att räkna med”.

Sensus i samarbete med Lunds stift. 

#sensushjärtakultur

 

Arrangemangsid: 1588949

Ledare

Elisabeth Bergagård

Camilla Bengtsson

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter