Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Information med anledning av coronapandemin

På Sensus vill vi ta ansvar för att minska smittspridningen och samtidigt erbjuda meningsfulla mötesplatser för lärande och kultur. Vi följer regeringens restriktioner och ansvariga myndigheternas rekommendationer. Nu är vi glada över regeringens besked och ser så mycket fram emot att återigen kunna ses i musikhus, möteslokaler och verksamhetssalar runt om i landet.

Cirklar, kurser och evenemang

Den 29 september genomför regeringen steg 4 i sin avvecklingsplan. I och med det upphör de flesta restriktionerna att gälla. Det innebär att vi äntligen kan öppna upp verksamhet som varit vilande under pandemin men också skapa nya möjligheter för människor att mötas, samtala och lära nytt. Vi är så redo – och glada – för att kunna träffa nya och gamla deltagare, ledare och samarbetsparter.

Fortsatt försiktighet
Även om restriktionerna lättar och Sensus öppnar upp är pandemin inte över. Vi fortsätter att vara noga med att anpassa verksamheten för att minska risken för smittspridning. Vi uppmanar deltagare och medarbetare att stanna hemma vid minsta symtom. Vi håller avstånd när vi möts, vi ser till att det finns möjlighet till god handhygien och städar våra lokaler extra noga.

Vad gäller för just din verksamhet?
Om du har verksamhet tillsammans med Sensus och har frågor om just din verksamhet är du alltid välkommen att höra av dig till din kontaktperson på Sensus.
Våra kontaktuppgifter finns här.

Om du vill delta i en cirkel, kurs eller evenemang hittar du alltid aktuellt utbud på under Kurser och evenemang. Där presenteras både verksamhet med fysiska träffar och verksamhet du kan ta del av på distans. Tveka inte att höra av dig till oss om har frågor. Du hittar kontaktuppgifter till den som är ansvarig på varje cirkel-, kurs- och evenemangssida.

Digital verksamhet är här för att stanna

Nu när vi förhoppningsvis skymtar slutet av pandemin är vi glada och stolta över de erfarenheter och kunskaper vi tar med oss. Vi tror att fysiska mötesplatser behövs för samtal och lärande men vi har sedan pandemin startade också sett nya möjligheter med digitala mötesformer. De lärdomarna vill vi gärna fortsätta att dela med oss av.

Sensus digitala verktygslåda
I Sensus digitala verktygslåda samlar vi tips och enkla lösningar för att göra det lättare för att mötas digitalt. Där finns tips för alltifrån digitalt styrelsearbete till att live-streama evenemang. Tipsen och guiderna är indelade i kategorier som gör det lätt att hitta det du söker. Mycket av materialet går även att ladda ner i PDF-format. Sensus digitala verktygslåda är en levande sida och vi fyller löpande på med fler tips och råd.

Bland annat finns de här kategorierna:

  • Hybridmöten
  • Pedagogik i det digitala rummet
  • Körsång på distans
  • Filma och streama
  • Digitala möten och videosamtal
  • Cirkel, kurs eller utbildning på distans
  • Styrelsemöte och årsstämma på distans

Sensus digitala verktygslåda finns här: digitalaverktyg.sensus.se

Vi följer noga utvecklingen och är beredda att åter ställa om till digital verksamhet om situationen förändras.

(Uppdaterad 2021-09-09)

Frågor om verksamhet?

Kontakta ditt närmaste Sensus kontor om du har frågor som rör verksamhet eller annat inom Sensus.

Samhällsinformation

Samhällsinformation om coronaviruset hittar du på krisinformation.se.

Government information about the Corona virus is found here:: krisinformation.se/en