Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Alexander Palmestål

Sensus Music Meetup

Sensus Music Meetup är en mötesplats för reflektion, idéskapande och nysatsningar inom musiklivet. Ett kreativt rum där olika delar av musikbranschen och kulturlivet kan mötas och dela med sig av sina erfarenheter. För att både kunna tackla utmaningar och sjösätta nya idéer tillsammans.

Musiklivet består av musikskapare, artister, musikutgivare, arrangörer och många fler. Inte minst en rad organisationer inom det kommersiella, ideella och offentliga. För att kunna samspela och uppnå ett blomstrande musikliv behöver alla dessa delar ha kännedom om varandra och ha en gemensam grund att stå på.

Sensus Music Meetup består av samtal, möten och livespelningar, men också av workshops med processledare på plats för att där och då hitta kunna lösningar och konkreta samarbeten. I Sensus vet vi att det händer något när människor möts. Vi vill därför skapa utrymme för musiklivet att verka tillsammans.

Sensus Music Meetup genomförs hösten 2021, i Stockholm 19 november och i Göteborg 3 december. Dagtid samlas vi kring seminarier, workshops och processer, kvällstid får vi njuta av ny svensk musik.

Sensus Music Meetup anordnas av Sensus Studieförbund i samarbete med SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter), Svensk Live och UTOM (Unga tankar om musik).

Ansökan till Sensus Music Meetup 2021 är öppen fram till söndag 19/9.

Ansök till Sensus Music Meetup.

Anna Lindholm

Anna Lindholm A&R och projektledare på musikbolaget @iceaofficial.

I höst kommer Anna vara ledare för studiecirklar vid vår nya satsning Sensus Music Meetup. Anna har mångårig erfarenhet av arbete inom musikbranschen inom såväl PR, evenemangsplanering, artistkonsultering och projektledning.

Hon har även varit ansvarig för kursen Musikbolagskunskap på YH-utbildningen Musik- & Eventarrangör i Nyköping och kan hjälpa till med att reda ut begrepp och hur en tar sig fram i musikbransch-djungeln. Fokus i Annas karriär har varit att arbeta med projekt som främjar den oberoende musiken med ytterligare vikt på att skapa en jämställd, jämlik musikbransch där all musik ges samma möjligheter oavsett genre.

Petter Seander

Petter Seander är en av våra eminenta studiecirkledare vid Sensus Music Meetup nu i höst.

Petter är grundare av @birdswillsingforyou_hq ett PR/press/management-bolag som huvudsakligen jobbar med med independentakter och PR för svenska indielablar. Under de senaste åren har han bl.a. företrätt artister som Sarah Klang, Mando Diao och The Sounds.

Han jobbar mycket med uppbyggnadsfasen av en karriär – en stor del av verksamheten utgår från en artists resa från första släpp till de större sammanhangen.

Foto: Kim Wijk

Hilma Kekkonen Orell

Hilma Kekkonen Orell med egna bokningsbolaget HKO Bookings och bokare på @nomadsthlm - I ditt yrke måste du möta en stor mängd band och artister som ska göra en showcase-spelning, vilket tips önskar du att de här banden hade fått?!

Hilma har en gedigen erfarenhet av att både själv vara arrangör och arbeta med turnéläggning i såväl Sverige som Europa. Hon är en av våra studiecirkelledare vid vår nya satsning Sensus Music Meetup och kan hjälpa dig/er med förberedelserna inför livespelningen i Stockholm eller Göteborg.

Markus Persson

Markus Persson med gedigen erfarenhet av musikbranschen kommer i höst vara en av våra studiecirkelledare i satsningen Sensus Music Meetup och kunna stötta en av de grupper som blir utvalda att delta.

Under hans 20 år i musikbranschen har det bokats turnéer med allt från Jerry Williams och Veronica Maggio till Totalt Jävla Mörker och Nadja Evelina. Sedan fem år tillbaka jobbar Markus med artistbyrån @jubel.artistagency

Jubel har funnits i fem år och jobbar aktivt med delar som en artist behöver, från release, pr och varumärkessamarbeten till turnébokning och digitala sändningar med fokus på artistens egna konstnärliga frihet. Markus har tidigare jobbat på Blixten & Co och Monstera men startade sin bana som ideellt arbetande styrelsemedlem på Pipeline i Sundsvall och Kontaktnätet Riks.