Bild: Alexander Palmestål

Sensus Music Meetup

Sensus Music Meetup är mötesplats för reflektion, idéskapande, livemusik och nysatsningar inom musiklivet. Ett kreativt rum där olika delar av musikbranschen och kulturlivet möts, delar med sig av sina erfarenheter, tacklar utmaningar och sjösätter nya idéer tillsammans.

Ambitionen över tid är att Sensus Music Meetup ska verka i tätort, förort och landsbygd över hela landet. Under senhösten 2021 startade satsningen med fokus på musiklivet i Sveriges två största städer - Stockholm och Göteborg. Det blev möten mellan band, artister, skivbolagsentrepenörer, livearrangörer, intresseorganisationer, producenter, politiker och tjänstemän från riksdag, region och kommun och många fler.

Vid genomförandet av Sensus Music Meetup under hösten 2021 kom det fram nya samverkansytor, samarbeten, idéer och kunskaper ur de samtal och möten som ägde rum. Mer om Sensus Music Meetup 2021 kan du läsa här.

Sensus Music Meetup 2022 äger rum i Malmö och Umeå.

Babel, Malmö 17 november

Folkets Hus, Umeå 25 november


Om upplägget:

Studiecirkel och livespelningar

Deltagande band och artister ingår i studiecirklar med en erfaren person från musikbranschen som ledare. Genom samtal och erfarenhetsutbyten lär de sig mer om musikutgivning, turnébokning, kommunikation och andra ämnen som de själva identifierat som viktiga i deras musikskapande. Banden och artisterna spelar även live vid evenemanget.

Intresserad av att vara med? Ansök via länken nedan.

Musikbranschaktörer, organisationer inom musiklivet och kulturmakthavare

Vi söker även dig som är intresserade av att besöka Sensus Music Meetup och engagera dig i programmet. Exempelvis i något av de samtal, föreläsningar eller workshops som planeras.

Vill du veta mer? Kontakta Christoffer Gustafsson.


Evenemanget

Dagtid samlas vi för samtal och workshops med olika perspektiv från musiklivet och kvällstid för mingel och spelningar. Hit välkomnar vi alla delar av musikbranschen och kulturlivet - musikskapare, artister, musikutgivare, arrangörer samt organisationer inom det kommersiella, ideella och offentliga.

För löpande information om vår musikverksamhet och våra satsningar, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan.

Vi söker band & artister

Vi söker nu band och artister som genom en studiecirkel vill få stöttning i sitt musikprojekt och framträda live vid ett av evenemangen.

Babel, Malmö 17 november
Folkets Hus, Umeå 25 november

Sista dag för ansökan är söndag 25/9.

Ansök här
Nyheter

Sensus Music Meetup 2022

Visa alla
STOCKHOLM & GÖTEBORG

Sensus Music Meetup 2021

Röster från Sensus Music Meetup 2021
Sensus Music Meetup gav mig energi, pepp och nya idéer i hur jag kan arbeta med mitt konstnärskap. Det var otroligt fint att möta andra band, artister och människor i branschen som förstår och känner igen sig i de utmaningar man stöter på när man jobbar i independent-världen; alla satt i samma båt och hjälpte varandra. Det blev som en hub där tips, tankar och idéer florerade. Att ha en erfaren studiecirkelledare med i den processen var också otroligt viktigt och boostade mig i att jobba vidare med det jag tror på!

Ellinor Bonander

Medverkande artist. Deltog i studiecirkel med Markus Persson från Jubel.

SE FILMEN FRÅN SENSUS MUSIC MEETUP 2021


Film av Fabian Rosenberg vid Sensus Music Meetup, Stockholm 19 november 2021.

BERÄTTELSE FRÅN SENSUS MUSIC MEETUP 2021

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning

Visa alla

Nyhetsbrev om Sensus musikverksamhet

Jag vill hålla mig uppdaterad kring vad som är på gång inom musikverksamheten.