Timmervägens musikhus i Falun

I Falun finns Timmervägens musikhus som Sensus startade upp i april 2020. Här finns studios (både utrustade och andra lokaler), produktionsstudios och en livescen.

Rum för det mesta

I huset finns det nio studios varav två är produktionsstudios. Vi har en nybyggd livescen i en av lokalerna som står färdigriggad hela tiden, där vi även har kameror klara för filmning. Där genomförs cirklar och kurser i ljudteknik, ljusteknik, digital mixteknik, liveinspelning, streamade konserter och mycket annat. När scenen inte används till spelningar eller cirklar bokas den som en studio av banden i huset.

Det finns också flera lite mindre men välutrustade produktionsstudios/mixningsplatser för dig som vill göra enklare inspelningar, mixa din musik eller sitta och redigera film.

I huset finns ett fullutrustat kök och ett gemensamt hängutrymme där du kan fika eller bara umgås med andra människor.

Visa film i biografen

I huset har vi även en mindre biograf för att ha möjlighet att visa upp filmer och videos som filmas och redigeras i huset – även digitala föreläsningar visas i bion. När den inte är bokad kan den användas till TV-spelshäng.

Kompetent personal och laga-service

I huset finns Tommy Persson som är verksamhetsutvecklare och teknikansvarig. Tommy sköter Sensus ljud, ljus och livescener runt om i länet.

På plats sitter även Jonas som är reparationstekniker och som lagar instrument, kablar, förstärkare och annat. Hos Jonas kan du lämna in trasig teknik så fixar han det för det mesta. Detta är en service som finns till de band som är anslutna till Sensus musikverksamhet i Dalarna – även om du inte finns i just Timmervägens musikhus!

Utrustning för utlåning

I huset har vi även utrustning för utlåning till våra samarbetspartners och band; exempelvis scengolv, PA med mixerbord, backline och mycket mer. Vi har PA för den mellanstora scenen och för de mindre scenerna.

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Hitta

Här finns Timmervägens musikhus

Berättelser

Läs om Sensus musikverksamheter

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning