Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Foto: Linnéa Jonsson

ÅÄÖ... Sounds Swedish

ÅÄÖ... Sounds Swedish är ett internationellt showcasesamarbete mellan Sensus, Westside Music Sweden och Talentcoach.

ÅÄÖ.. Sounds Swedish är en möjlighet för svenska artister att få visa upp sig för en internationell musikbransch samt skapa nödvändiga kontakter för att utveckla sin karriär. Det handlar inte bara om att få chansen att stå på en internationell scen utan vi ser även till att akterna får en förberedande utbildning genom workshops, föreläsningar och samtal där vi går igenom de viktigaste förberedelserna inför ett showcase så att medverkan kan generera ett så bra genomslag som möjligt.

The Great Escape - Brighton, UK

Våren 2019 arrangerade vi det första showcaset under namnet ÅÄÖ... Sounds Swedish som en egen scen under festivalen The Great Escape i Brighton, UK. Tillsammans med våra partners erbjöd vi 10 akter att spela under festivalen samt genomföra mindre akustiska gig och chansen att höja sin branschkunskap genom de många föreläsningarna som arrangerades under veckan. På grund av Covid-19 har festivalen ej kunnat genomföras under 2020 eller 2021 men vi räknar med att vara tillbaka i Brighton igen 2022.

SXSW Online 2021

Våren 2021 fick möjlighet att vara med på den digitala festivalen SXSW (South by Southwest) Online där ÅÄÖ... Sounds Swedish medverkade med 1 akt från Sensus och 1 akt från Westside Music Sweden. Konserterna spelades in i förväg i Stockholm och Göteborg och klipptes sedan ihop till ett digitalt showcase som sändes online på SXSW:s sajt.

Namelle - Way Down in Tokyo

ÅÄÖ Sounds Swedish at The Great Escape 2019 in Brighton, UK

Damen - Lights

ÅÄÖ Sounds Swedish at The Great Escape 2019 in Brighton, UK

Vero - Beg

ÅÄÖ Sounds Swedish at SXSW Online 2021

Bilder från Brighton 2019