Bild: Järvaveckan

Järvaveckan

Järvaveckan är en demokratisk folkfest på Spånga idrottsplats som för samman medborgare, politiker, näringsliv, civilsamhälle och föreningsliv för att diskutera demokrati, mångfald och inkludering. Här möts kultur, musik, mat, partiledarsamtal och nya jobbmöjligheter.

Sensus kommer finnas på plats under Järvaveckan den 29-30 maj klockan 12:00-19:00 båda dagarna. Vi finns på tältplats F05b. Läs om våra hållpunkter och aktiviteter i programmet nedan. Sensus är också en del av det interreligiösa tältet: Tro på Järva. Tillsammans vill vi från olika religioner visa på fred och inkludering i enlighet med FN:s globala mål.

Program 2024

Onsdag 29 maj

13.00-15.00 Ledarutveckling för ledare som leder unga

Välkommen på en presentation i hur Sensus folkbildar våra ledare som arbetar med unga. Vi erbjuder ledarutveckling inom folkbildande metoder, demokrati och stärker ungas ledarskap. Vi arbetar bland annat med Scouterna, Läxhjälpen och KFUM.

Vi samarbetar även med föreningar inom existentiell hälsa och har olika koncept som vi berättar om.

15.00-17.00 Lär dig mer om Diskriminering!

Medarrangör: Antidiskrimineringsbyrå Stockholm Norr

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr svarar på dina frågor om diskriminering. Passa även på att själv få svara på en fråga i vår frågesport och ha chans att vinna ett pris. Vi är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar för människors rätt att inte bli diskriminerade och verkar för människors lika rättigheter och möjligheter i samhället.

17.00-19.00 Musik och studio

Vill du prova på hur det är att mixa musik med ett professionellt DJ-bord eller få tips och tricks kring hur du kan utvecklas som DJ?

Kom förbi!

Representanter från Sensus musikteam Musik & Studio i Stockholm finns på plats och kan svara på frågor kring hur Sensus på olika sätt kan stötta ditt musikskapande genom våra studios, replokaler, livespelningar och nätverksskapande insatser.

____

Torsdag 30 maj

13.00-15.00 Stärk Din Förening: Sensus enhet för projekt och uppdrag på Järvaveckan

 • Hur söker man projektmedel?
  Prata med våra kunniga projektledare om vilka fonder och projektbidrag som din förening kan söka. Vi finns tillgängliga för frågor och funderingar!
 • Dina Skills är värdefulla!
  Visa upp dina färdigheter och bli en del av vårt projekt SKILLS! Oavsett vad du kan, är alla välkomna att delta och inspireras.
 • Lär dig teckenspråk
  Testa på teckenspråk och lär dig grunderna med våra enkla guider från EU-projektet Talking Hands.

15.00-17.00 MR-fonden: Lär dig mer om Mänskliga Rättigheter!

Fonden för mänskliga rättigheter vill gärna träffa dig och diskutera mänskliga rättigheter. Vad kan vi alla göra för att arbeta för en fredlig värld där alla människors lika värde respekteras och efterlevs? Vi är en människorättsorganisation som arbetar för förändring i Sverige och världen. Kom förbi och ta chansen att vinna vår fina väska!

17.00-19.00 Sida och Sensus: Demokrati och livsfrågor

Demokrati angår oss alla. Kom och möt Sida och Sensus. Lyssna till berättelser om Sidas arbete kring demokrati, migration och jämställdhet samt berättelser om högtider och att leva som troende i Sverige.

Interreligiösa tältet: Tro på Järva

Välkommen till det interreligiösa tältet på Järvaveckan: Tro på Järva. Tillsammans vill vi från olika religioner visa på fred och inkludering i enlighet med FN:s globala mål. I vårt tält dukar vi upp interreligiöst fika varje dag kl.15.30. Kom och fika för fred med oss! Tro på Järva är ett samarbete mellan Interreligiösa Rådet i Stockholm (IRiS), Sveriges Interreligiösa Råd (SIR), Guds Hus och Sensus studieförbund. Tro på Järva samordnas av Svenska kyrkan, Stockholms stift.


29 maj

 • Träffa och mingla med företrädare från olika religioner • Gissa vilka symboler och bilder som tillhör vilken religion • Skriv och fäst din dröm och din oro i vårt gemensamma träd • Kl.15:30 Interreligiöst fika

30 maj

 • Träffa och mingla med företrädare från olika religioner • Gissa vilka symboler och bilder som tillhör vilken religion • Skriv och fäst din dröm och din oro i vårt gemensamma träd • Kl.15:30 Interreligiöst fika och miniseminarium kring mat och religion med Lena Roos, professor i religionsvetenskap vid Södertörns Högskola

31 maj

 • Träffa och mingla med företrädare från olika religioner • Gissa vilka symboler och bilder som tillhör vilken religion • Skriv och fäst din dröm och din oro i vårt gemensamma träd • Kl.15:30 Interreligiöst fika

1 juni

 • Träffa och mingla med företrädare från olika religioner • Gissa vilka symboler och bilder som tillhör vilken religion • Skriv och fäst din dröm och din oro i vårt gemensamma träd • Kl.15:30: Interreligiöst fika
Sensus på Järvaveckan

Bilder från Järvaveckan 2023

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.