Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

Zenmeditation

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad och full

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

7 tillfällen, 14 studietimmar

Plats

Sensus MalmöSamförstånd

Södra Vallgatan 5 21140 MALMÖ

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fullbokat

Under denna cirkel går vi igenom grunderna i vad zen är, sittställningar och några meditationsövningar. Vi går igenom sittställningar, grunderna för vad meditation är och hur vi kan praktisera meditation. Vi lär känna zenbuddhismen och zazen som metod och föreningen Svalornas Sangha.

Vid varje tillfälle provar vi olika huvudmeditationer och utforskar hur meditation kan föras med in i vardagslivet. Vi kommer att tillsammans diskutera hur vi kan att föra samman meditativa praktiker, zenbuddhistisk filosofi och engagemang för samhället för att minska lidandet lokalt och i världen.

 Varje träff innehåller sittande/gående meditation, möjlighet att dela och diskutera. Vi avslutar med en kopp te.

Ingen erfarenhet är nödvändig och vi lär av varandra.

Vi kommer mjukstarta med tre tillfällen i februari. Vi ses varje torsdag i februari med start den 15/2 för att sedan fortsätta med fyra tillfällen till senare i vår. Från torsdagen den 4 april ses vi varannan torsdag fram till den 16/5.

 

Cirkelledare: Josephine Norrbo                    

Josephine är styrelseledamot i Svalornas sangha och har praktiserat meditation och buddhism sedan 14 år. Josephine kommer att introducera meditation och buddhistisk praktik till de som behöver samt leda samtal.

Föreningen Svalornas Sangha – Peacemakers Sweden
Föreningens ändamål är att skapa möjligheter för medlemmar och andra att utöva zenbuddhism genom meditationer och ceremonier på regelbunden bas i Zen Peacemakers- och White Plum Asanga-traditionen. Det är också ett ändamål att skapa möjligheter för människor att få kunskaper om zenbuddhism. Ett tredje ändamål är att föra samman meditativa praktiker, zenbuddhistisk filosofi och engagemang för samhället för att minska lidandet lokalt och i världen.

Arrangemangsid: 1582292

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter