Distans

Webinarium: diskrimineringslagen med tema trakasserier och sexuella trakasserier HT24

Grundutbildning i diskrimineringslagen med fördjupning i trakasserier och sexuella trakasserier.

Datum

7 oktober 2024

Dag

Måndag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

En grundläggande introduktion om diskriminering där du får veta mer om vad diskriminering är; hur skyddet i den svenska diskrimineringslagstiftningen ser ut och vart du kan vända dig. Vi behandlar: 

 

  • Vad innebär diskriminering enligt lagen; vilka är diskrimineringsgrunderna, vilka former av diskriminering finns det, vem är skyddad och vilka områden är skyddade? 

  • Fördjupning i diskrimineringslagens förbud mot trakasserier och sexuella trakasserier samt ärenden som rör trakasserier och sexuella trakasserier. 

  • Vilken upprättelse en person som har utsatts för diskriminering kan få.  

  • Möjligheten att få stöd från en antidiskrimineringsbyrå: Visste du att en antidiskrimineringsbyrå (som vi) kan hjälpa dig kostnadsfritt om du har utsatts för diskriminering? 

 

Kostnadsfritt men anmälan krävs. 

 

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr är en politiskt fristående antidiskrimineringsbyrå som ger kostnadsfri rådgivning, utbildar och informerar om diskriminering, inkludering och mänskliga rättigheter samt deltar i olika arrangemang för att lyfta frågor kring diskriminering och inkludering. Verksamheten drivs med medel av MUCF. 

Tid: 7 oktober klockan 17.30-19.00 

Plats: På den digitala lärplattformen Zoom via datorn, länk kommer till din e-postadress i bekräftelse på din anmälan. Smartphone eller dator med Internetuppkoppling krävs.  

Pris: Kostnadsfritt men anmälan krävs 

Dina önskemål: Har du önskemål om vad som skulle kunna göra detta tillfälle tillgängligare för dig – meddela oss det i anmälan eller ring till oss.  

Arrangemangsid: 1596550

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter