Bild: Alva Wirsén Holm

ÖREBRO

Utbildning för nya tjejjourer med Örebro tjejjour

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna på, peppa och stärka tjejer? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli jourtjej hos Örebro tjejjour!

Startdatum

20 mars 2024

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 25 studietimmar

Plats

TegelbruketKlubben

Lertagsgatan 2 70347 ÖREBRO

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst mellan 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Vi är cirka 20 jourtjejer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter jourtjejer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Som jourtjej (volontär) hos oss sitter du i vår chatt- och telefonjour på måndagskvällar (tillsammans med fler jourtjejer). Du kan också föreläsa i skolor, rodda i trivselkvällar för volontärerna, engagera dig i styrelsen hålla i tjejgrupper m.m, utifrån dina intressen.

Utbildningen, vår studiecirkel, för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen under en vecka i vår (alla är obligatoriska*):

Onsdag 20 mars, klockan 18-21
Lördag 23 mars, heldag, cirka 9-17
Söndag 24 mars, heldag, cirka 9-17

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen vi ofta möter, samtalsmetodik och bemötande, hur vi jobbar m.m. Vi finns på Tegelbruket, Lertagsgatan 2 i Örebro.

Mer information finns i ditt antagningsbrev från Örebro tjejjour. Välkommen!

Arrangemangsid: 1579734

I samarbete med

Ledare

Sabina Tärnqvist

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter