Bild: Scandinav bildbyrå

Distans

Urdu för nybörjare på distans

Det här är en kurs för dig som inte har läst urdu tidigare och vill lära dig vardagsuttryck och grunderna i urdu. Kanske har du en släkting eller vän som talar urdu och vill själv komma igång att förstå och prata språket? Välkommen att anmäla dig till denna kurs som sker helt i det digitala rummet.

Startdatum

13 september 2022

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Omfattning

8 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

På distans

Pris

800 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Urdu är ett indoeuropeiskt språk, är ett av Indiens officiella språk och det officiella språket i Pakistan. Det ingår i den indoariska språkgruppen. Det talas som modersmål av minst 46 miljoner indier och 8 miljoner pakistanier. Ordförrådet har influenser från arabiskan, persiskan och engelskan.

Upplägg och innehåll

Under kursen lär du dig vardagsfraser, enkla konversationer, ställa frågor och förstå enkla svar. Målgruppen är den som inte tidigare läst urdu men upplägget anpassas efter deltagarnas intresse och förkunskaper. Undervisningen sker på svenska men läraren talar också engelska och urdu. Deltagarna kommer att prata mycket med varandra. Antal deltagare 5-10 personer.

Distans/digitalt

Kursen sker i Zoom Meeting och du ser och hör alla deltagare som är med i kursen. För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon. Videolänk och mer instruktioner skickas via mail när du anmält dig. Här kan du läsa mer om att delta i digitala möten i Zoom.

Kurslitteratur

Meddelas senare.

Kursledare

Bano Master har tidigare jobbat som förskollärare i urdu i USA och Dubai och har 20 års erfaranhet. Urdu är hennes modersmål. Hennes bakgrund som lärare gör henne till en trygg och kompetent ledare.

Arrangemangsnummer: 192039

Kontaktperson