Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Trädgårdskompisar i Oskarshamn

Vill du tillsammans med andra öka dina kunskaper inom trädgård och få hjälp med något mindre projekt? I denna grupp träffas vi hemma hos varandra och lär oss tillsammans om trädgårdens alla utmaningar och möjligheter!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 13:00

Omfattning

12 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Hemma hos deltagareRum hemma

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Upplägg

I denna grupp träffas vi 1-2 gånger i månaden hemma hos varandra för att ta del av andras smarta lösningar, kunskap och idéer samtidigt som vi kan bidra med egen inspiration och handkraft under några timmar. Varje träff består av två delar och dagens värd är den som beslutar om vad vi gör först och sist: dels sitter vi ner tillsammans och får en presentation av dagens trädgård och eventuellt något särskilt intresse/kunskap som relaterar till detta. Efter en liten fikapaus (knytisfika som vi bidrar med tillsammans eller om vi hellre väljer att dagens värd står för detta - det bestämmer vi på första träffen) går vi ut i trädgården och hjälper till med något större projekt eller insats tillsammans. Kanske beskär vi några träd, målar ett uthus, bygger ett staket eller gräver odlingsbäddar? Tips på vad ni kan göra ingår i studiehandledningen. 

Handledning och material

Sensus har tagit fram en särskild studiehandledning för dessa cirklar som ni i gruppen kan välja att följa eller inspireras av. Handledningen innehåller förslag på diskussionsfrågor, ämnen och uppgifter att göra tillsammans. En person från Sensus är med digitalt på den första träffen för att hjälpa er igång. Den träffen är helt digital för alla grupper och ni får lära känna varandra, konceptet Trädgårdskompisar och planera kommande träffar tillsammans. 

Plats och insats

I denna cirkel lär vi av varandra och får inspiration och kunskap genom möten i varandras trädgårdar. Tillsammans avgör vi hur ofta vi vill träffas och vad vi ska prata om. Deltagarna driver själva gruppen framåt genom sitt engagemang. En avstämning i början av sommaren sker digitalt och de grupper som vill loggar in för att berätta vad de gör, inspireras av andra grupper och få en kort fördjupning inom något ämne som meddelas i inbjudan. 

Avslutning

Sensus finns som stöd under hela säsongen och vi avslutar årets trädgårdscirklar med en gemensam digital föreläsning i höst. Denna föreläsning kommer att vara kostnadsfri för dig som deltagit i en av dessa cirklar under året.

Arrangemangsid: 1574065

Kontaktperson