Bild: Göran Helmersson

LINKÖPING

Teologi för vår tid

Välkommen med på en resa till Köpenhamn där vi möter dansk teologi och danskt församlingsliv och spanar efter en relevant samtidsteologi.

Startdatum

25 oktober 2024

Veckodagar

Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Se beskrivning

Plats

Se beskrivning

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Dagarna riktar sig till alla intresserade i Linköpings stift. Medlemmar och stödmedlemmar i Forum för prästvigda kvinnor i Linköpings stift erhåller rabatt. (Stödmedlemmar kan vara prästkandidater, män som är präster och personer i Linköpings stift). För att bli medlem se www.prastvigdakvinnor.se och Linköpings stift.

Inbjudan vänder sig även till medlemmar och stödmedlemmar i Forum för prästvigda kvinnor på riksnivå.

Ur programmet: Föreläsning på engelska av professor Niels Henrik Gregersen om samtidsteologi: Hur kan man tro och tänka om evigt liv? besök i Nattkyrkan, samvaro i Svenska kyrkan, på söndagen mässa/gudstjänst i en dansk församling då vi träffar präster och församlingsbor.  Teol. dr Kerstin Wimmer är vår ciceron och guide in i dansk teologi och praktik. 

Din kostnad blir för resan från och till hemorten, resor i Köpenhamn, boende och mat. Detta är ett möjligt fortbildningstillfälle.   För att få ned kostnaden ta ett prisvärt tåg, välj själv ett billigare boende, eller dela boende med flera på hotellet som vi valt.

Vi kommer att bo på Österports hotell nära Svenska kyrkan. Meddela om du vill bo i tvåbäddsrum (och om du vet vem du vill dela rum med) eller enbäddsrum. Det finns även rum som rymmer flera personer. Du kan välja att åka vilken tid som passar dig, eller på gemensam tågtid i grupp. I Köpenhamn går du av vid Österport. Programmet börjar kl. 18 på fredag och slutar på söndag eftermiddag.

För medlemmar/stödmedlemmar i Linköpings stift kommer resan att vara subventionerad med 2000: -. Vi räknar med att det bekostar större delen av boendet om du väljer tvåbäddsrums på Österport samt utifrån nuvarande priser.

Anmälan senast 25 augusti.

 catharina.helmersson@gmail.com  besvarar ev. frågor.

 

Arr: Forum för prästvigda kvinnor i Linköpings stift och Sensus Linköping.

 

Arrangemangsid: 1586815

Ledare

Catharina Helmersson

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter