ÅTVIDABERG

Sommarmusik med Landslaget i Blåsmusik

Välkommen på konsert med Landslaget i Blåsmusik.

Datum

8 augusti 2024

Dag

Torsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

Åtvids Stora kyrka (Åtvids nya kyrka)

Stora kyrkan 59731 ÅTVIDABERG

Pris

Kostnadsfritt

Landslaget i Blåsmusik skapades inom Riksförbundet Sveriges Amatörorkestrar 1975. Numer förvaltas projektet av Riksförbundet Unga Musikanter och Föreningen Sveriges Unga Blåsare.

Landslaget är ett elitprojekt som är öppet för ansökan för alla blås- och slagverksmusikanter i ålder upp till 25 år. Uttagningarna sker genom provspelningar och i år anmälde sig ca 200 musikanter till de 60 platserna.

Landslaget spelar en bred repertoar med ambitionen att spegla blåsorkesterns alla möjligheter, för publiken och inte minst för musikanterna, som kommer från orkestrar och kulturskolor över hela landet, med helt olika förutsättningar. Årets musikanter kommer från Umeå i norr till Svalöv i söder.

Repertoaren i år består bland annat av musik av W.A.Mozart, Gustav Holst, Egil Hovland, Alexander Kosmicki, Ricardo Mollá och två av orkesterns egna musikanter, Axel Petrén och Douglas Ason Brunskog.
Årets solister är de båda trombonisterna Emil Ellénius, Åmål och Johan Lundén-Welden, Nacka. De spelar en nykomponerad konsert för två tromboner och blåsorkester av den spanske tonsättaren, dirigenten och trombonisten Ricardo Mollá.

Landslagets dirigent är för sjunde året i rad Helge Haukås, professor emeritus i dirigering från Grieg-akademien i Bergen, Norge. Han började dock sin professionella karriär som trumpetare i Bergenfilharmonien. Han har varit chef för de flesta av Norges militärorkestar och har gästdirigerat över hela Europa.

Arrangemangsid: 1597072

I samarbete med

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter