MALMÖ

Shedo på Turne: "Hur fan gör man när man är frisk?" - och tusen andra frågor jag ställt mig själv.

En personlig berättelse av Amanda Jönsson informatör inom riksföreningen SHEDO (Self Harm and Eating Disorders Organisation).

Datum

22 oktober 2024

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

S:t Petri Kammare

Göran Olsgatan 1 21122 MALMÖ

Pris

Kostnadsfritt

"Hur fan gör man när man är frisk?" och tusen andra frågor jag ställt mig själv. Jag är mitt i processen att skapa mig en ny, frisk tillvaro efter att ha levt 25 av mina 33 år med psykisk ohälsa.

Som den mästargrubblare jag är, så har det uppstått massor av frågor på vägen. Hur påverkar den känslomässiga uppfostran oss? Kan man curla sönder ett barn? Vem är jag bakom mina sjukdomar och diagnoser? Var det kanske fel av mig att skaffa barn när jag ibland inte kan ta hand om mig själv? Och hur fan gör man när man äntligen är "frisk"? Hur lever en "frisk" person? Kan man ens bli frisk? 

När jag blev frisk skulle det ju kännas som att jag äntligen hittat skatten vid regnbågens slut, så jag måste erkänna att jag känner mig rätt lurad över att det bara fanns ett berg med disk, tröjor med barnsnor, udda strumpor och en konstant trötthet i den där skattkistan. 

Ni kommer få höra min historia berättas på ett öppet, ärligt och varmt sätt med självdistans och kärleksfull humor. Jag kommer prata om händelserna som präglat mig, om hur jag försöker lära mig leva på nytt, och öppet ställa frågorna som jag så ofta ställer till mig själv. 

Jag kommer prata om insikter jag fått, och om hur jag försöker leva med min psykiska sjukdom. Hur jag försöker lära känna den så att vi kan funka ihop och börja leva. 

Nu när jag faktiskt gärna vill leva, efter att så ofta velat dö."

Arrangemangsid: 1596230

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter