Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

UPPSALA

Samtal i mellanrummet - Din roll i totalförsvaret

Vilka är grunderna i svenska beredskap? Vad innebär totalförsvarsplikten och vilka skyldigheter har jag som privatperson? Lena Rifve och Annelie Jansson från Lottakåren reder ut begreppen och besvarar dina frågor.

Datum

Aktiviteten är påbörjad

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Plats

Sensus UppsalaMellanrummet

Drottninggatan 4 75310 UPPSALA

Pris

Kostnadsfritt

Din roll i totalförsvaret: En diskussion om beredskap

All verksamhet som behövs för att förbereda Sverige för krig. Totalförsvaret består av militärt försvar och civilt försvar.

Vi bjuder in dig till en engagerande diskussion om totalförsvaret och din roll i det. Föreläsningen syftar till att öka förståelsen för totalförsvarets betydelse och hur du som privatperson kan förbereda dig för olika scenarier.

Öka din förståelse för totalförsvaret

Under vår diskussion kommer vi att utforska vad begrepp som höjd, skärpt och högsta beredskap innebär. Vi kommer även att gå igenom hur skyddsrum fungerar vid höjd beredskap och krig, samt vad du bör göra vid beredskapslarm och flyglarm.

Vad du kommer att lära dig

Genom föreläsningen kommer du att få en större förståelse för din roll i totalförsvaret. Du kommer att lära dig mer om vilka skyldigheter du har som privatperson och hur du kan förbereda dig för olika scenarier.

Om föreläsarna

Samtalet leds av Lena Rifve och Annelie Jansson från Lottakåren, som båda har gedigen kunskap inom området.

Mer information

För mer information om höjd beredskap och krig, besök

Samtal i mellanrummet

"Mellanrummet" är inte bara en fysisk lokal belägen på Drottninggatan 4 i Uppsala, utan även en miljö där idéer och kunskap utbyts. Genom vår föreläsningsserie "Samtal i mellanrummet" bjuder vi in föreläsare för att tala om olika aktuella ämnen.

För mer information om kommande föreläsningar, besök sensus.se/samtalimellanrummet

#samtalimellanrummet

Vi ser fram emot att välkomna dig till denna engagerande och informativa föreläsning. Tillsammans kan vi bidra till ett starkare totalförsvar.

Arrangemangsid: 1585122

I samarbete med