Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

SOLLENTUNA

Prep - friskvård för parrelationer i Turebergskyrkan Sollentuna

PREP - Friskvård för parrelationer Friskvård för parrelationen. En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodagar

Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Turebergskyrkan Sollentuna församlingLivscentrum

Sköldvägen 12B 19147 SOLLENTUNA

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

PREP - Friskvård för parrelationer
Friskvård för parrelationen. En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. 

I april startar en kurs i Turebergskyrkan, Livscentrum i Sollentuna för er som vill fördjupa er relation. Kursen ger verktyg för varaktig kärlek samt redskap för att kunna hantera konflikter som oundvikligen uppstår i en parrelation.  

Vad är PREP?
”Prevention and Relationship Education Program”, är ett förebyggande och pedagogiskt program för parrelationer som är utvecklat av forskare och har haft ett bra utfall i flera långtidsstudier. Kursen revideras kontinuerligt utifrån utvärderingar och ny forskning. Kursen innehåller kommunikationsövningar, träning i konflikthantering samt samtal om förväntningar och förhållningssätt.

PREP kursen är livsåskådningsneutral och har som mål att vara inkluderande.

Vem kan gå en PREP-kurs?
PREP vänder sig till alla par som har bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på att stärka sin relation. PREP är ett pedagogiskt förebyggande program - inte terapi - och lämpar sig därför inte för par som befinner sig i kris. PREP utgår från att det är möjligt att förändra och förbättra sin kommunikation, sättet att behandla varandra på och hur ni ser på förhållandet.

PREP fungerar
Problem finns i alla förhållanden, men du och din partner måste kunna hantera dem som ett team för att få ett harmoniskt liv. Att anmäla sig till en kurs är ett sätt att visa vilja till utveckling. Resten avgörs av de insatser ni gör, på kursen och hemma. PREP är utvecklat av forskare och efter flera långtidsstudier i USA och Europa har vi goda belägg för att påstå att PREP fungerar förutsatt att ni själva är motiverade att arbeta med kommunikationen och ert samspel. Uppföljningar visar på fleråriga effekter i form av bättre kommunikation och problemlösningsförmåga, större tillfredställelse i relationen och minskad risk för separation.

Hur går det till?
Genom korta föredrag, övningar och parsamtal går vi igenom olika teman. Kursen innehåller kommunikationsövningar, träning i konflikthantering samt samtal om förväntningar, värderingar och förhållningssätt. Inga samtal sker i gruppen utan endast mellan dig och din partner. 

Kursens upplägg
Vi träffas för en helgkurs i Turebergskyrkan, Livscentrum - Sköldvägen 12 i Sollentuna, start fredag den 19 april kl 18.00-21.00 lördag 20 april kl. 09.30-16.30 och söndag den 21 april kl. 09.30-16.30.

 

Kursledare:
Suzanne Wallón, pedagog, samtalsterapeut. 
suzanne.wallon@svenskakyrkan.se eller 070- 720 05 66

Andreas Salé, pedagog, pastoralområdeschef.
andreas.Sale@svenskakyrkan.se

Annelie Möller Backman, socionom, leg psykoterapeut.
annelie.mollerbackman@svenskakyrkan.se

Mer info och anmälan:
Vid frågor kontakta Suzanne på telefon: 070- 720 05 66.
Anmäl dej och din partner (var och en för sig) via anmälningsknapp ovan. 
Meddela eventuella allergier vid anmälan.

Begränsat antal platser, max sju par. Företräde ges till boende i Sollentuna.

Kostnad:
300 kr per person. I avgiften ingår kursmaterial, en matig smörgås vid kvällsträffarna, fika på lördag och söndag - lunch ordnas på egen hand.

Arrangemangsid: 1585596