Distans

MuseScore - Fördjupningskurs

Lär dig notskrivning med MuseScore, ett kraftfullt och kostnadsfritt program, som ger dig möjlighet att skapa och redigera musikaliska notblad.

Startdatum

8 oktober 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 10:30

Omfattning

3 tillfällen, 8 studietimmar

Plats

På distans

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till en fördjupningskurs i MuseScore

Lär dig notskrivning med MuseScore, ett kraftfullt och kostnadsfritt program, som ger dig möjlighet att skapa och redigera musikaliska notblad. Du kan skapa så många notrader som du behöver för ditt musikstycke. MuseScore ger dig möjlighet att justera stilen för text och noter enligt dina preferenser. Du kan enkelt ändra taktarten, lägga till pauser och justera notvärden. Att transponera en låt tar bara några sekunder. Du kan skriva ut snygga noter eller spara dem som PDF- eller MIDI-filer.

Hemsida: MuseScore

Innehåll

I kursen om MuseScore lär du dig fördjupande kunskaper i notskrivningsprogram, inklusive hur man skriver  flerstämmig sats, taktarter och tonarter, layout, transponering och instrumentering. Du får även med dig övningsuppgifter till varje träff. Detta är en kurs i notskrivning, inte komposition. 

Datum:

  • 8 oktober, 15 oktober och 22 oktober.

En timme innan kursstarten erbjuds du även att testa tekniken. Så att både notskrivningsprogram och Teams fungerar som det ska.

Material:

Inför kursstart ska du ha en dator med notskrivningsprogrammet MuseScore installerat. Du laddar ner programvaran på MuseScores hemsida.
* MuseScore 4.3.1 eller senare.

Rabatt

Rapporterar du via Sensus, får du 25 % rabatt på kursen.

Arrangemangsid: 1586963

Ledare

Marcus Johansson

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter