KALMAR

Livsberättargrupper - ledarutbildning

Att träffa andra, få berätta och bli lyssnad på och få höra andras berättelser, det gör gott för själen. Livsberättargrupper vill ge hopp, mening och sammanhang.

Startdatum

17 september 2024

Veckodagar

Tisdag, Onsdag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 14 studietimmar

Plats

Sensus KalmarKulturen

Skeppsbrogatan 47 39231 KALMAR

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda Livsberättargrupper. Syftet med livsberättargrupper är att lindra den ofrivilliga ensamheten genom att erbjuda äldre personer (åldern 75+) gemenskap, ökad livslust och självkänsla. Grupperna som består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan och efter avslutad ledarutbildning kan du, tillsammans med ytterligare en ledare, hålla i en grupp. Gruppen erbjuder ett tryggt sammanhang som kan öppna upp för att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som man pratar och diskuterar utifrån. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. I samtalen tar vi dessutom hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar och känslor. 

Datum
Ledarutbildningen är en två-dagarskurs tisdag-onsdag 17 och 18 september 2024 

Plats
Kursen hålls i Sensus lokaler, Skeppsbrogatan 47, våning 4 i Kalmar 

Kurskostnad
Kurskostnaden är 3 500 kr. I kursavgiften ingår kurs, fika och material. Lunch och eventuell övernattning ordnas på egen hand. Det finns gott om olika boenden och lunchställen i Kalmar. Hör av er om ni behöver tips. Det går även bra att ha medhavd lunch. Mikro och kylskåp finns i lokalerna. 

För er som är ledare inom Sensus eller som vill starta upp Livsberättargrupper (rapporteras som folkbildning genom Sensus) är kurskostnaden 1 500 kr.  

Företräde till kursen ges till personer som är verksamma inom Svenska Kyrkan, äldreboenden eller annan dagverksamhet för äldre. 

Utbildare och information
Som utbildare för kursen möter du Pernilla Agardh och Elisabeth Bergagård, verksamhetsutvecklare inom Sensus. För mer information kontakta Elisabeth Nordborg, elisabeth.nordborg@sensus.se , tel. 070 332 33 70   

Anmälan sker senast 31 augusti. Anmälan är bindande.

Arrangemangsid: 1587662

Ledare

Elisabeth Bergagård

Pernilla Agardh

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter