Ledarutbildning för Vuxendialog

Välkommen till en kurs som utgår från Vuxendialogkonceptet! Här kan du som ledare både få uppleva hur det kan vara att delta i en vuxendialog-grupp men också få lära dig metoden och övningar som gör att du senare kan leda din egen grupp. Varmt välkommen!

Startdatum

10 oktober 2024

Veckodagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

3 tillfällen, 18 studietimmar

Plats

DistansZoom

Pris

990 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Koncept och upplägg  

Vuxendialog är en enkel modell för samtalsgrupper, där deltagarna talar personligt om angelägna livsfrågor. Detta kan vara relationer, föräldraskap, livets slutskede, anhörigskap, miljö och hållbarhet, hälsa, arbete och mycket mer. En tydlig struktur och metodik ger var och en utrymme att tala om sina erfarenheter och tankar samt att lyssna och reflektera.

Dialoggruppen ger möjlighet till personliga möten på lika villkor. Vuxendialog används i vitt skilda grupper och i olika sammanhang. Konceptet passar lika bra i en föräldragrupp, en samtalsgrupp i en kyrka som bland arbetskamrater/personal på en arbetsplats, eller bland en grupp vänner. Det kan också användas i mötet med en patientgrupp, i folkhälsoarbete eller i integrationsarbete.

Utbildningen syftar till att varje deltagare ska få dels en teoretisk förståelse, dels en upplevelse av vad Vuxendialog är genom att prova på metoden och. Efteråt har du som deltagare också ett nätverk att få stöd och inspiration av i ditt kommande uppdrag som ledare för egna grupper.

Kursen sträcker sig över tre tillfällen, varav den första och sista är digitalt på Zoom. Du behöver kunna delta vid alla tre tillfällen för att kunna gå kursen.

1. Torsdag 10 okt kl. 9-12 digitalt 
2. Torsdag 15 okt kl. 9-16 Sensus, Växjö 
3. Onsdag 23 okt kl. 13-15 digitalt.

Anmälan

Skicka din anmälan senast den 25 september. Kursen genomförs vid tillräckligt antal deltagare. I deltagaravgiften ingår material, fika och lunch. 
Resan står du själv för. Deltagaravgiften är 990 kr för dig som är aktiv ledare i Sensus, övriga betalar fullpris 5000 kr.
Glöm inte att fylla i ANNAN BETALARE i din anmälan om du inte ska betala som privatperson.

 

Arrangemangsid: 1590678

Ledare

Elisabeth Bergagård

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter