BROMMA

Gå med i Kören Kraftkällan

Kraftkällan sjunger främst sakrala men också profana körsånger. Kören har arbetat med några sakrala verk i sin helhet, exempelvis Mozarts Requiem, Vivaldis Gloria och Magnificat, Sisasks Estniska Mässa och Larssons Förklädd Gud. Den profana delen består av svenska körsånger, utöver standardrepertoaren även nutida körmusik.

Startdatum

Vår 2023

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:45 - 21:00

Omfattning

20 tillfällen, 60 studietimmar

Plats

Waldorflärarhögskolan

Marklandsbacken 11 16836 BROMMA

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kören Kraftkällan är en av Sensus alla körer. Kören är en blandad kör med en bred repertoar av körsånger, både klassiska körverk och verk som följer årstiderna.

Kraftkällans körledare, sedan många år, är Veikko Kiiver. Veikko har mångårig erfarenhet av att leda körer och är också sångare, pedagog, komponist och specialist på medeltida musik. Med kören Kraftkällan arbetar han efter tre principer:

  1. Vi ska ständigt bli bättre
  2. Vi ska kunna mer
  3. Det ska vara roligt

Veikkos ambition är att kören ska växa på olika sätt – växa med glädje – så att kören kan delta i olika musikaktiviteter efter egna önskemål och inte efter begränsningar. Utmaningen för honom är dels att hitta lämpliga och lagom svåra verk i passande arrangemang som tillåter kören att utvecklas, dels att hitta sammanhang där kören kan framföra det man arbetat med.

Kontakt

Vill du sjunga med kören? För att få en bättre balans i kören söker de främst fler basar och tenorer. Hör av dig till körledaren Veikko Kiiver, telefon 070-774 93 59. Du kan också kontakta körens ordförande Anita Weidenhielm, telefon 073-960 18 50. Kraftkällan övar på torsdagar 18.45-21.00 i Waldorflärarhögskolan, nära Brommaplan. Mer information om kören finns på www. korenkraftkallan.wordpress.com/om/
#hittaenkör

Arrangemangsid: 1369688

Ledare

Veikko Kiiver

Anita Weidenhielm

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter