UPPSALA

Konstskolan i Botan

Välkommen till Konstkolan i Botaniska Trädgården, Uppsala. En möjlighet för dig som vill pröva på att gå en konstskola för några dagar, med bl.a. modellteckning, skulptur, landskapsmåleri och teckning av porträtt på schemat.

Startdatum

17 juni 2024

Veckodagar

Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Omfattning

4 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Botaniska Trädgården

Villavägen 6-8 75236 UPPSALA

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kreativ utforskning i Botaniska Trädgården

Upptäck konstens många former och uttryck genom vår unika konstskola, belägen i den inspirerande miljön av Botaniska Trädgården. Denna kurs erbjuder en introduktion till modellteckning, skulptur, landskapsmåleri och porträtt teckning, perfekt för både nybörjare och mer erfarna konstnärer.

Om kursen

Under fyra dagar kommer du att få möjlighet att utforska och utveckla dina konstnärliga färdigheter under ledning av Anna Vallin, en erfaren konstnär och pedagog. Kursen är utformad för att ge dig en bred översikt samt praktisk erfarenhet inom olika konstformer.

Dagarna inleds med gemensamma genomgångar i Orangeriet som varvas med tillfällen för eget skapande och individuell handledning. Du väljer själv vilken teknik du vill använda 

Vad du kommer att lära dig

  • Grundläggande tekniker inom modellteckning
  • Enkla övningar i lera
  • Grundläggande tekniker för Landskapsmåleri med fokus på komposition och färg
  • Grundläggande tekniker i Porträttteckning – fånga karaktär och uttryck

Praktisk information

Kursen hålls i den vackra och inspirerande miljön av Botaniska Trädgården, vilket erbjuder en unik bakgrund till våra kreativa sessioner. Du medtager själv det material du vill använda för måleriet och till vissa av momenten med teckning finns material att låna.

 

 

Arrangemangsid: 1587064

Ledare

Anna Vallin

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter