Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Håll koll på lagen

Vi hälsar dig varmt välkommen till en digital föreläsning som äger rum den 22 februari, i samband med Internationella Brottsofferdagen. Denna viktiga dag ger oss möjlighet att reflektera över utsattas situation och stärka vårt engagemang för deras rättigheter.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 16:00 - 17:30

Plats

DistansZoom

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar


Koll på lagen är ett projekt som handlar om vardagsjuridik för unga. Projektet drivs av Byrån mot diskriminering i Östergötland och finansieras med stöd av Allmänna arvsfonden. Målet är att stärka unga genom praktisk kunskap om lagar och hur de kan ta tillvara på sina rättigheter i vardagen. Genom övningar och material får deltagarna lära sig om lagar som påverkar olika situationer, från nätet till arbetslivet och hemmet. Metodmaterialet “Koll på lagen” ger konkreta verktyg för att förstå och tillämpa juridiska principer i praktiken. För mer information, besök Koll på lagen:s webbplats eller kontakta din lokala diskrimineringsbyrå för samarbete.

 

Tid: 22 februari, kl. 16:00-17:30 (Zoom-länk kommer i bekräftelsen av anmälan)

Målgrupp:

Denna föreläsning vänder sig till dig som arbetar med unga och kan använda materialet i ditt arbete. Vi kommer att diskutera hur vi tillsammans kan genomföra insatser, aktiviteter och utbildningar baserat på metodmaterialet ”Koll på lagen". Materialet ger kunskap om vardagsjuridik och hur man kan ta tillvara på sina rättigheter. Vi kommer att rikta inbjudningar till olika yrkesgrupper, såsom skolpersonal, fritidsgårdsledare och andra som arbetar med unga. Målet är att skapa kontakt och tillsammans genomföra insatser runt om i Dalarna och Gävleborg.

 

Vi ser fram emot en givande och lärorik stund tillsammans. Vänligen håll utkik efter den kommande Zoom-länken och sprid gärna informationen vidare till kollegor och andra som kan vara intresserade.


Arrangörer:

- Diskrimineringsbyrån Gävleborg

- Sensus

- Lokala brottsofferjourer i Gävle och Dalarna

 -Rättighetscentrum Dalarna

 

VI frågor kontakta:

Mattias Ring 070-497 72 68 

 gavleborg@diskriminering.org

Varmt välkomna!”

Arrangemangsid: 1583853