Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Göteborgs Medicinska Sångarcorps Corus Acusticus

Social blandkör för främst studenter som har gehör och viss sångvana. Vi sjunger mest profant som pop och visor men även en del mer klassiska körstycken.

Startdatum

Vår 2024

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 18:30 - 21:00

Omfattning

17 tillfällen, 55 studietimmar

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Om kören:

Corus Acusticus är Sahlgrenska Akademins studentkör som bildades 1975 av läkarstudenter i Göteborg. Vi är en aktiv fyrstämmig blandkör som drivs av medlemmarna. Repertoaren är varierad med allt från visor till pop och klassiska körstycken. Utöver repetitionerna anordnas varje termin sociala aktiviteter, gig och en större konsert. Sedan starten har kören växt till att omfatta även andra studenter och förvärvsarbetare och idag är vi omkring 50 sångare i åldrarna 18–40 år. Dirigent är Louise Wanselius.

 

Upplägg:

Förutom våra trevliga onsdagsrepetitioner (med fika!) och valfria stämrep har vi olika mindre framträdanden kring bl.a. Valborg och Lucia, sittningar, fester och läger. Dessutom avslutar vi varje termin med en större konsert. Vill man hålla sig uppdaterad kan man följa oss på våra sociala medier.

 

Bli medlem? 

Vi rekryterar nya medlemmar varje termin i mån av plats, där ett enklare antagningsprov genomförs. Rekryteringen annonseras på våra sociala kanaler. Till dess kan du fylla i en intresseanmälan om medlemskap, så hör vi av oss när det är dags för rekrytering! Gå in på vår hemsida för mer information eller följ oss på sociala medier.

 

Boka kören?

Vi tar emot förfrågningar om framträdanden! Hör av dig till corus@saks.gu.se så ser vi vad vi kan åstadkomma efter dina önskemål. Lyssna gärna på smakprov på vår Youtubekanal!

 

Har du frågor eller undrar över något är du välkommen att kika på vår hemsida acusticus.se eller kontakta oss på corus@saks.gu.se ! Vi lägger också ofta upp videoklipp och annat skojigt på våra sociala mediekanaler. 

 

Startdatum: Februari (VT), september (HT)

Veckodag: Onsdag

Tid: 18.30–21.00 (fika första halvtimmen)

Omfattning: Ca 16–17 ordinarie tillfällen/termin

Plats: Hvilla Medici, Högåsplatsen 6, 412 56 Göteborg

Pris: 385 kr för studenter, 600 kr för arbetande (exkl. kåravgift på 120kr/termin eller 200kr/år)

Antal platser kvar: Vi rekryterar nya medlemmar i mån av plats i början av varje termin.

(Kontakt: )

Dirigent: Louise Wanselius

Kontakt: corus@saks.gu.se 

[#hittaenkör](#hittaenkör)

Arrangemangsid: 1585904

Kontaktperson

För Frågor Kontakta

goteborg@sensus.se

031-7083950

Utskriftsmöjligheter