Distans

Första hjälpen till Psykisk hälsa - Ungdom (MHFA) Digital utbildning

Välkommen till en viktig och givande digital studiecirkel som ger dig kunskaper i första hjälpen till psykisk hälsa, speciellt anpassad för ungdomar.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Måndag, Torsdag, Fredag

Tid

Se beskrivning

Plats

På distans

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

 

Digital studiecirkel: Första hjälpen till psykisk hälsa för ungdomar

Välkommen till en viktig och givande digital studiecirkel som ger dig kunskaper i första hjälpen till psykisk hälsa, speciellt anpassad för ungdomar. Genom denna utbildning, får du verktygen för att kunna stötta och hjälpa ungdomar i psykisk ohälsa.

Om utbildningen

Kursen hålls på zoom och kostar 1500 kr per deltagare, vilket inkluderar tryckt kursmaterial och ett diplom utfärdat av Karolinska Institutet efter avslutad kurs. 

Kursinnehåll

Utbildningen ger en överblick över förekomsten av olika former av psykisk sjukdom i Sverige, med fokus på depression, självmordsnärhet, psykossjukdomar och ångesttillstånd. Du får lära dig att känna igen tecken och symtom samt hur du kan agera vid kriser som självskadebeteende, självmordsnärhet, panikattacker, traumata och akuta psykostillstånd.

Vi går igenom hur du tar emot information, bekräftar och uppmuntrar till att söka lämplig psykiatrisk hjälp samt att uppmuntra användandet av olika självhjälpsstrategier. Kursen baseras på vetenskaplig evidens och expertrekommendationer, och är särskilt utformad för vuxna som har nära kontakt med ungdomar, såsom skolpersonal, socialtjänstpersonal eller föräldrar/vårdnadshavare.

Kursdatum och tider

  • Pass 1 - 26:e April (Fredag) 13:00-16:30
  • Pass 2 - 29:e April (Måndag) 09:15-12:45
  • Pass 3 - 6:e Maj (Måndag) 09:15-12:45
  • Pass 4 - 23:e Maj (Torsdag) 13:00-16:30

 

 

Arrangemangsid: 1588745

Ledare

Mikael Brun Gunnerås

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter