Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KRISTIANSTAD

Det svåra samtalet

Hur kan vi föra ett inlyssnande samtal med dem vi möter. Där den andre får stå i fokus och där vi kan öva oss i att lyssna mer än att tala.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodagar

Måndag, Onsdag

Tid

Kl 17:30 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

Sensus KristianstadCaféet

Nya Boulevarden 10 29131 KRISTIANSTAD

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Välkommen till tre kvällar 8, 17 och 24 april kring temat Det svåra samtalet.

Som ideell kan du ibland möta människor som vill samtala med dig om djupare frågor. Det kan handla om sjukdom, relationer, meningen med livet eller andra existentiella frågor. Det finns goda metoder och förhållningssätt som vi kan använda oss av när vi ger samtalsstöd åt behövande i församlingen. Vi vill uppmuntra till att våga ta det svåra samtalet, stärka i bemötande och ingjuta mod att våga mötas i samtal.

Ledare

Erik Isaksson är präst och kaplan vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund. Erik har tidigare arbetat som sjukhuspräst i Lund och med hospicevård i Botswana.

Preliminärt upplägg

Under första träffen 8 april 2024 kommer Erik att tala om hur vi som medmänniskor kan hjälpa andra att tala om existentiella frågor och om hur vi kan möta människor i sorg och kris. Vi får med oss grunderna i att föra ett inlyssnande samtal utifrån att vara medmänniska. Här kan är max antal 25 personer Under följande två träffar 17 och 24 april (som du anmäler dig separat till) leder Erik en dialog om skillnaden mellan olika slags samtal, innehåll, förväntningar och krav samt gränsernas betydelse i en samtalskontakt. Här kommer vi också att öva oss i samtal med varandra som resurser.

Det ges tillfälle att reflektera över fösta träffens föreläsning samt dela egna erfarenheter. Vid dessa tillfällen är det max 10 deltagare. Du kan alltså välja att bara vara med vid första tillfället eller att vara med vid allt tre tillfällena.

Vi startar kvällen med drop-in fika från 17.30. Programmet börjar kl 18. 

Anmälan

Begränsat antal platser. 

Vid frågor kontakta Solveig Wollin, 0722-35 56 11 eller  Maria Nilsson 0761-69 64 71 

Kursen sker i samarbete med Lunds stift, Sensus och Jämshögs folkhögskola

Arrangemangsid: 1578231

I samarbete med

Ledare

Maria Nilsson

Kontaktperson