Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Växjö

Dansworkshop "O Caritas"

Välkommen att utforska heliga danser under en helgworkshop med Pia Lamberth i Växjö.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodagar

Lördag, Söndag

Tid

Kl 10:00 - 18:00

Omfattning

2 tillfällen, 13 studietimmar

Plats

KarolinerhusetTegnérsalen

Ingelstadsvägen 33 35224 Växjö

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Caritas är latin och betyder ungefär kärlek/barmhärtighet/medkänsla. Under lång tid har jag Pia Lamberth arbetat med denna svit av danser, inspirerad av Cat Stevens gamla hit O Caritas från 1972. Det är anslående hur aktuell den ännu är i vår tid av oro för oss själva på denna Jord – och för Jorden själv. Sviten kom att handla om oss själva och allt liv. Om Kärlek. Om döden och annat livsgrejs. Kanske är det samma sak. Stevens sjunger på latin i en sång som är aktuellare än någonsin. Oh this world is burning fast…

Innehåll

Vi ägnar hela lördagen åt att lära oss danser och på söndagen efter lunch dansar vi sedan sviten som en helhet, en egen ritual om man så vill. Sviten består av 11 danser, av olika karaktär, från mycket lugna till mera energirika. Vi lägger därmed en och en halv dag på att lära sig för att vi ska kunna dansa sviten rakt igenom sen, utan instruktioner och som en helhet, en bön, en rit.

De som är med på workshopen kan sedan själva använda sviten, några av danserna eller i sin helhet. Både i kyrkliga sammanhang och andra. Danserna fungerar bra var för sig och kan dansas i exempelvis en gudstjänst om man så vill.

Schema

Lördag: kl. 10.00 -18.00
Söndag: kl. 10.00 - ca 14.30

Ledare

Dansledaren Pia Lamberth arbetar sedan 30 år med danser från många tider och kulturer. Hon arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier, workshops och dansledarutbildningar. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss 
genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pia skapar också egna koreografier och hela danssviter i traditionen. 

Läs mer: www.pialamberth.se

Plats

Vi dansar i Tegnérsalen i Karolinerhuset bredvid Domkyrkan i Växjö, på gångavstånd från stationen.

Kostnad

Priset är 1200 kr inklusive låtlista.
Länk med notationer och filmade danser kommer att kunna köpas på plats för 150 kr.

Mer information

www.pialamberth.se
pia@pialamberth.se 

Arrangemangsid: 1570207

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson