Bli mer digital - Moheda

Vill du bli bättre på att använda sin smartphone eller surfplatta? Vi erbjuder nu studiecirklar i olika nivåer, både för den som känner sig på noll och den som vill fördjupa sig i sociala medier och vardagsverktyg i telefonen som appar och internetköp.

Startdatum

Löpande intag

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

Se beskrivning

Pris

100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till vår studiecirkel för dig som vill bli mer digital!

Förkunskaper grund- eller fortsättningsgrupp

Kursen anpassar vi till deltagarnas nivå och det finns två upplägg att välja på:

I STEG 1 börjar vi från noll - du måste inte kunna någonting. Vi börjar från början med att starta och ladda telefonen eller surfplattan och går vidare därifrån. Vi tittar på vilka funktioner som kan vara bra att kunna, t.ex. kalkylatorn eller väckarklockan och lär oss vad det betyder när man "googlar".

I STEG 2 bör du kunna grunderna så som att ta fram en webbläsare (t.ex. Google eller Edge) och söka information där. Denna cirkel fördjupar sig i vardagsteknik och hur du kan installera appar, använda sociala medier som Facebook och göra säkra inköp på internet.

Tid och plats

Vi träffas 6 gånger i ca 2 tim, plats och tider bokas när vi fått in tillräckligt med intresseanmälningar. Vi är max 8 personer i en grupp.

Föreningar eller större grupper

Är ni ett större gäng, kanske i en föreningen eller på en träffpunkt (upp till 8 pers) så finns även möjlighet att anordna en alldeles egen kurs. Kontakta oss på mail för att diskutera möjligheter: ida.aragrim@sensus.se

Arrangemangsnummer: 602501

Kontaktperson