Bli mer digital - ledarintroduktion på distans

Visst ska alla kunna åka buss utan stress för att inte kunna betala med en app? Visst borde alla ha möjlighet att delta i diskussioner på sociala medier om de vill? Att handla på nätet och träffa familjen på Zoom - visst vore det bra om fler kunde? Våra äldre riskerar ensamhet och utanförskap för att de inte kan detta.

Startdatum

4 juni 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

Digitalt

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Genom projektet Bli mer Digital bjuder vi in till en ledarutbildning för dig som vill hjälpa äldre människor att lära sig den nya tekniken. Vi arbetar för att nå äldre på fler orter i Kalmar, Kronobergs, Jönköpings, och Östergötlands Län.

Under introduktionen går vi igenom det material som vi tillhandahåller samt grundläggande metoder för folkbildningen. Som ledare för Bli mer digital behöver du själv känna dig trygg i att använda sociala medier, smartphones av olika modeller, appar för vardagslivet, köp på internet och även lite risker med cookies, vad är "molnet" och vad som är ett bra lösenord. Du måste inte vara någon expert men kunna hjälpa gruppen att ta reda på svaren när du själv inte kan något (dvs googla). Du bör tycka att det är roligt att träffa människor och vara bekväm med att styra upp träffar för en grupp med personer som lär på olika sätt och har olika kunskapsnivåer.

Alla ledare får tillgång till material inklusive en studiehandledning. Som cirkelledare får du ett arvode. På de orter Sensus har kontor finns lokaler att vara i och annars försöker vi hitta tillsammans. Teknik såsom iPads går att låna för ledare. Deltagare i studiecirklarna tar med egna telefoner eller plattor. 

Plats

Ledarutbildningen sker digitalt på Zoom denna kväll. Zoomlänk skickas ut tillsammans med kallelse efter du anmält dig här på hemsidan. 

Kontakt

Vill du veta mer om vad det innebär att bli ledare i Bli mer digital eller har andra frågor är du välkommen att kontakta oss!  

Arrangemangsid: 1589739

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter