Mångfaldsveckan i Halland

Svenska kyrkan och Sensus - tillsammans i en mångfaldsvecka.

Under två veckor i februari belyser Sensus och församlingar i Svenska kyrkan mångfald och olikheter! Vi fokuserar på glädjen och gåvan i att vi alla är olika och har unika förutsättningar.

Du som besökare har möjlighet att ta del av flera olika arrangemang med fokus på mångfald. Arrangemangen äger rum i Halmstad och Falkenberg.

Mångfaldsarbete handlar om människosyn och inkludering och innefattar all slags mångfald. Mångfaldsveckorna anordnas i samband med Funkisfestivalen.


Program

Halmstad

Söndag 5 februari

10.00 - Funkisgudstjänst Harplinge kyrka med gästpredikant Johan Lindegren från Dramalogen.

11.00 - Dopängelsgudstjänst i Oskarströms kyrka.

Barnverksamheten och barnkören Unga gunget medverkar. Invigning av pastoratets nya regnbågsstolor (banden som prästen bär över axlarna). Pannkaksfest i församlingshemmet efteråt.

Måndag 6 februari

Filmvisning Wonder med bl a Julia Roberts och Owen Wilson i Söndrums kyrka.

Tisdag 5 februari

Tisdagsmys i Harplinge församlingsgård med tacos och föreställning med teckensång av Kerstin Axelsson och Margareta Evmark. Anmälan via församlingen.

Onsdag 8 februari

Messy Church i Oskarströms församlingshem. Tema: mångfald i pyssel och andakt.

Filmvisning av filmerna Coda och Peanut Butter Falcon i Harplinge kyrka.

Fredag 10 februari

Funkisfestivalen i Halmstad arena. Svenska kyrkorna i Halmstad kommun samverkar och medverkar i samband med årets funkisfestival.

Söndag 12 februari

16.00 Himlafest i Harplinge kyrka

17.00 Mångfaldsmässa i Söndrums kyrka


Falkenberg

Under vecka 7

Vi är alla lika olika – en konstutställning. Barn-, ungdoms- och konfirmandgrupper målar/tecknar på temat Vi är alla lika olika och med förklaringen ”glädje och gåva i att vi är lika och olika som människor!”

Måndag 13 februari

18.00 Konsert ”På kärlekens väg” med Sonny Enell och Marcus Gillsjö. Vinbergs församlingshem

Onsdag 15 februari

18.30 ”Stämmor i en salig mångfald” - en kväll tillsammans med Falksångarna som övar inför Funkisfestivalen. Hässlås kapell

Torsdag 16 februari

19.00 Kura Skymning – Älskad från första stund. Ett föredrag med Martina Vallerius om att leva nära Aspergers syndrom. Stafsinge kyrka.

Lördag 18 februari

Funkisfestival i Falkhallen. Svenska kyrkan i Falkenbergs pastorat är på plats i foajén innan festivalen och visar konstutställningens alla alster digitalt via bildspel, samt visa utvalda alster på plats.

Bakgrund

Arbetet med en mångfaldsvecka startade efter att en halländsk församling genomfört processmodellen Regnbågsnyckeln och aktivt ville arbeta med den framtagna mångfaldsvisionen. Mångfaldsveckan är en möjlighet för församlingar att aktivt belysa glädjen och gåvan av människors olika och unika förutsättningar

Medverkande på olika sätt är Falkenbergs pastorat, Söndrum-Vapnö församling, Harplinge-Steninge församling, Halmstads församling, Getinge-Oskarströms pastorat och Snöstorps församling.