Sensus och Scouterna

Scouterna är Sensus näst största medlemsorganisation och ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer.

Scouternas enorma verksamhet innebär att Scouterna varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt, något som är mer aktuellt än någonsin.

Scouterna och Sensus samverkar inom många olika områden. Det kan handla om att skapa studiecirklar kring terminsprogrammet, hajken eller andra äventyr som är på gång. Det kan också handla om att Scouterna och Sensus tillsammans skapar mötesplatser, utvecklar programmaterial, genomför utbildningar eller samverkar kring demokratijamboreen.

Sensus kan också vara ett komplement till de utbildningar som Scouternas folkhögskola erbjuder. All samverkan och utveckling har den enskilde scoutens behov i fokus.


Ta kontakt med oss!

Du kanske är aktiv i en kår eller i ett distrikt och har tankar om någon aktivitet ni vill starta upp eller något ni vill utveckla. Ta en förutsättningslös kontakt med Sensus så resonerar vi tillsammans om möjligheter till samverkan. Här finns två alternativ:

För dig som är ledare

Hitta studiematerial och resurser för att utveckla ditt ledarskap. Här visar vi också hur du enkelt kommer igång med Sensus e-tjänst.

Läs mer
Vår verksamhet

Berättelser från verksamheten

Vi hittade inga berättelser som matchar din sökning

Starta en Hållbarhetsstuga

Med detta Sensus-koncept kan du enkelt komma igång med en egen cirkel inom hållbarhet och återbruk.

Läs mer
Kontakt

Vi som jobbar med Scouterna

Välj plats

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.