Starta en hållbarhetsstuga

Tillsammans lär vi oss att ta hand om, laga och skapa nytt av befintligt material. Kreativiteten har inga gränser och målet är att prylarna skall få ett nytt liv, kunna hålla längre och att vi tillsammans utgör en mindre belastning på planeten. Bra för både oss, plånboken och jorden samtidigt som det är kul!

Vad behövs för att sätta igång en cirkel?

Viktigast är ett engagemang för hållbarhet och en vilja att lära sig mer om att ta hand om prylar och kläder. Utifrån temat på just er cirkel krävs olika typer av material. Ska det lagas kläder behövs en symaskin tex. Stäm av vad för material just ni behöver med er kontaktperson på Sensus.

Via den kontakten kan ni eventuellt också beställa in reservdelar eller förbrukningsmaterial som behövs i cirkeln. Studiecirkeln sker med fördel genom fysiska träffar men går även bra att genomföra digitalt, så länge deltagarna har tillgång till det material som behövs. Ett digitalt mötesrum (Zoom) kan ni få tillgång till via Sensus. 

Har ni behov av kompetens inom ett specifikt område för att komma vidare i cirkeln så ta kontakt med Sensus så hjälper vi er med förmedling av material eller personer som kan stötta med att introducera i ämnet.

Hålllbarhetsstuga, skiss som visar olika sorters återbruk

Materialtillgång

Via olika samarbeten har Sensus tillgång till olika typer av material. Tex får vi del av returer från friluftsföretaget Outnorth som behöver repareras. Vi har också samarbeten med olika second hand butiker där produkter inte kan säljas på grund utav att de är trasiga.

Hör av dig till din kontakt på Sensus för att se vilka material just ni har tillgång till!

Informationsfolder

Välkommen att starta en cirkel i Hållbarhetsstuga! I våra foldrar nedan hittar du all information för att starta en helt egen cirkel inom detta koncept. Du väljer själv om du vill starta en cirkel med fysiska eller digitala träffar.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Hållbarhetsstuga - Digital studiecirkel

Informationsfolder om hur du startar en digital studiecirkel där ni träffas i valfritt digital forum.

Öppna folder

Hållbarhetsstuga - Studiecirkel med fysiska träffar

Informationsfolder om hur du startar en studiecirkel med fysiska träffar.

Öppna folder

Hur fungerar det?

Ert intresse och engagemang i hållbarhet blir en studiecirkel där ni lär er av varandra. Från Sensus får ni sedan stöd, tips och material för att göra er studiecirkel så bra som möjligt.

Kontakta oss!
Kontakta oss

Hör av dig för att komma igång!

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Samarbete

Hållbarhetsstugorna genomförs i samarbete med