Sensus Live

Det är viktigt att få stå på en scen och spela. Sensus ger dig den möjligheten. Du som vill arrangera, spela eller uppleva livemusik kan göra det hos oss - lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Festivaler och spelningar

Vi samarbetar med ett stort antal festivaler och arrangerar massor av spelningar varje år. Hur samarbetet med festivalerna fungerar varierar, men gemensamt är att Sensus har en möjlighet att boka ett antal akter på varje festival. Vi arrangerar även digitala spelningar och mindre klubbspelningar som du ibland kan anmäla dig till oavsett var du bor i landet.

Arrangera en konsert

Vi kan hjälpa dig att arrangera en egen spelning. Hör av dig till någon av oss för mer information om hur vi kan hjälpa till och hur ni går tillväga. Vi stöttar många arrangörsföreningar både med teknik och genom utbildningar i föreningsutveckling eller arrangörskunskap, ofta i samarbete med organisationen Svensk Live.

Festival of The Midnight Sun 2024 - Linköping

Även i år kan Sensus och Musiknod i samarbete med Festival of the Midnight Sun erbjuda några östgötska akter scentid på en av landets goaste festivaler.

Festival of the Midnight Sun äger rum på Skyltenområdet i Linköping den 30-31 augusti. Klara artister är bl a Sara Parkman, Per Persson & Nya Packet, Franska Trion och Shout Out Louds.

Mer info och anmälan här

Livespelning på Lilla Hotellbaren

Sensus och Svenska Oberoende Musikproducenter styr en gemensam livekväll på Lilla Hotellbaren i Stockholm fredagen den 8/12. Tillsammans söker vi aktuella band och artister som vill spela live denna kväll.

Ansökan stängde söndag 12/11

Glenn Miller Café

Spelar du jazz eller annan improviserad musik och är intresserad av möjligheten att få spela på legendariska Glenn Miller Café? Restaurangen och klubben är liten till ytan men dess roll för improvisationsmusik och jazz i Stockholm och Sverige är enorm.

Ansök här

Lilla Hotellbaren

Sensus och Scandic Malmen samarbetar kring livemusiken på Lilla Hotellbaren, en klassisk scen i hjärtat av Södermalm i Stockholm.

Läs mer

Crippas Café

Sensus och Crippas Café samarbetar kring livemusiken på kaféet för att tillsammans skapa en levande musikscen och mötesplats.

Läs mer

Live at Heart

Välkommen med er ansökan om att spela på Live at Heart – Sveriges största showcasefestival

Live at Heart arrangeras i centrala Örebro, på många olika scener och spelställen under flera dagar. Här får band och artister möjlighet att möta och visa upp sig för människor i musikbranschen.

Läs mer

Sensus Music Meetup

Sensus Music Meetup är en mötesplats för reflektion, idéskapande, livemusik och nysatsningar inom musiklivet. Ett kreativt rum där olika delar av musikbranschen och kulturlivet möts, delar med sig av sina erfarenheter, tacklar utmaningar och sjösätter nya idéer tillsammans.

Ansökan till Sensus Music Meetup 2023 i Norrköping stängde 1 oktober.

Läs mer

Die Neuen Schweden

Ansökan till Die Neuen Schweden 2023 stängde 10 april.

Die Neuen Schweden är en internationell satsning där du med ditt band eller artistprojekt får lära dig mer om den tyska musikbranschen, knyta kontakter och ta klivet ut på den internationella musikmarknaden.

Läs mer

ÅÄÖ... Sounds Swedish

ÅÄÖ... Sounds Swedish är ett internationellt showcasesamarbete som genomförs av Sensus, Talentcoach, Westside Music Sweden, ALOADED och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

Läs mer

Future Echoes

Future Echoes är en showcase festival som årligen äger rum i Norrköping. Festivalen har artister från hela världen och en internationell musikkonferens med internationella talare. Festivalen arrangeras på en mängd olika scener i centrala Norrköping.

Läs mer

Västerås Cityfestival

Västerås Cityfestival är en tredagars stadsfestival mitt i Västerås city med anor från 90-talet!

Scenen Sensus Sweden på Västerås Cityfestival presenterar några av de mest intressanta akterna som samarbetar med Sensus i hela landet.

Läs mer

Konsertbiljetter och marknadsföring genom Billetto

Sensus har nu ett partneravtal med biljettleverantören Billetto. Avtalet innebär att arrangörer och band som arrangerar spelningar med oss kan få upp till 25% rabatt på biljettavgiften. Hur du kommer igång med detta? Börja med att prata med din kontaktperson på Sensus – så tar vi det vidare därifrån!

Läs mer

Band och artister har möjlighet att ansöka om Sensus resestöd!

Villkor:

  • Bandet eller artisten samarbetar med Sensus studieförbund
  • och reser till annan ort för att genomföra en konsert, inspelning, låtskrivarcamp, kurs eller annan aktivitet som görs av eller i samarbete med Sensus studieförbund.
Kontakta oss så hjälper vi dig