Nytt samarbetsavtal med legendariska Glenn Miller Café

8 maj, 2023
  • Musik – Band och artister

Vi vill med vårt samarbete vidareutveckla en återkommande, intim jazzscen där man kan upptäcka ny musik och träffa nya människor och där även möjlighet till direktkontakt med etablerade och mindre etablerade musiker finns.

Glenn Miller Café är både den största och minsta jazzklubben. Restaurangen och klubben är liten till ytan men dess roll för improvisationsmusik och jazz i Stockholm och Sverige är enorm - en viktig inspirationskälla för unga musiker men även som ventil för de redan etablerade.

Vi är stolta och tacksamma att kunna erbjuda en hög kvalitet och stor variation jazz och jazzmusiker, säger Ulf Sterner på Glenn Miller Café

Men Glenn Miller Cafe är inte bara en scen för jazz och improvisationsmusik utan erbjuder även klassiska konserter. I samarbetet mellan Sensus och Glenn Miller Café vill vi fördjupa den folkbildande aspekten av verksamheten. Vi vill tillsammans utveckla en  återkommande, intim jazzscen där man kan upptäcka ny musik och träffa nya människor och där även möjlighet till direktkontakt med etablerade och mindre etablerade musiker finns.

Samarbetet syftar främst till att inspirera musicerande. Vi vill få människor att tillsammans i studiecirkelform pröva att spela både noterad och improviserad jazzmusik och gemensamt utveckla en lyhördhet till och för varandra. Genom konsertsamarbetet på Glenn Miller Café vill också vi skapa en möjlig scen för grupperna att framföra sina gemensamma övningar på.

Vi är måna om att nå ut till fler och gärna yngre utövare som kan erbjudas en möjlighet att få interagera med en van live-publik på en etablerad scen, säger Ronald Bood som är verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Du som spelar jazz eller annan improviserad musik och är intresserad av möjligheten att få spela på Glenn Miller Café - gör din ansökan här.