Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Workshop "Scenisk Kör" 2023

Välkommen på workshop: Scenisk Kör med Anci Hjulström

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Scenisk kör...

... handlar främst om att hitta scenisk medvetenhet. Anci Hjulström arbetar med begrepp som närvaro, lyssning, scenisk medvetenhet, riktning, kroppsspråk, kommunikation, kreativitet och musikalisk dramaturgi. Hon arbetar också med att hitta större scentrygghet såväl hos den enskilde körsångaren, som i kören som helhet.

Innehåll

  • Vad vill vi säga med vår körkonsert och hur ska vi uppnå det?
  • Hur kan vi levandegöra musiken och nå ut och beröra vår publik?
  • Hur kan vi, genom att koppla ihop oss i "körkroppen", plötsligt börja verka tillsammans både synligt och kroppsligt på ett djupare plan?
  • Hur kan man få igång kreativiteten i hela kören och hitta just vår körs unikhet?
  • Hur kan man enkelt väva samman körmusiken med rörelser och texter till en helhet, antingen genom att samla spridda körsånger från skilda genrer inspirerat av ett tema, eller levandegöra ett klassiskt traditionellt körverk på nya sätt?

Med hjälp av enkla övningar, som leder till samtal, medvetandegör vi och ökar den sceniska närvaron och kommunikationen mellan körledaren och kören såväl som med publiken. Hur kan vi använda oss av hela scenrummet på olika konsertscener, kyrkor m.m.?

Tid & datum

När? Lördag den 6 maj. Var? Meddelas senare. För vem? Körledare och körsångare.

Kostnad & anmälningsvillkor

500:- för icke-Sensusanslutna deltagare, 300:- för Sensusanslutna deltagare (inkl. fika, lunch ordnas på egen hand). Max 50 deltagare, först till kvarn gäller. För information om eventuell avanmälan se Sensus allmänna anmälningsvillkor här.

Anci Hjulström www.ancihjulstrom.se

Anci är sångerska/artist/musikregissör/pedagog i musikalisk scenisk kommunikation/kreativ inspiratör. Hon är regelbundet gästpedagog på olika musikhögskolor, kulturskolor, folkhögskolor, i kyrkor/församlingar, körfestivaler och musik- och kulturinstitutioner i såväl Sverige som utomlands. Anci är medskapare och en av drivkrafterna i Sångensemblen Amanda i Göteborg - pionjärer inom begreppet "scenisk kör".

Varmt välkomna!

Arrangemangsnummer: 301667

Ledare

Ann-Christin (Anci) Hjulström

Kontaktperson