Bild: Bengt Gustavsson

GEMLA

Trädgårdscirkel: Året runt i trädgården

Denna cirkel sker hemma i ledarens trädgård i Gemla. Den passar dig som är nybörjare eller dig som vill fortsätta utveckla ditt trädgårdsintresse, få nya idéer, mer kunskap och få tillgång till ett bollplank vad gäller dina trädgårdsfrågor.

Startdatum

16 april 2023

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 9:30 - 12:00

Omfattning

5 tillfällen, 15 studietimmar

Plats

Bengts trädgård i GemlaTrädgården

Brända backen 4 35573 GEMLA

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Ni kommer att vandra runt och allt eftersom ni möter olika miljöer i Bengts trädgård tar ni upp och samtalar kring vilken jord passar vilka växter, delar planeringstips samt samtalar kring hur man bygger upp en rabatt, vilka växter ska jag välja enligt " ståndort", zonkartan. Du får tips på rumsindelning, hur man stöttar växter, beskärning av olika slag, skötsel av och växter vid en damm, gödning och bekämpning. När gör man vad?

Bengt har en plan för varje träff men era frågor styr också mycket av innehållet i träffarna.

Det finns en möjlighet att som en utvidgning av cirkeln välja ut ett eller flera trädgårdsprojekt och jobba med i helgrupp eller att några personer tillsammans alternativt att gruppen gör någon trädgårdsresa tillsammans.

Under 2023 finns följande datum preliminärt inplanerade för cirkel: 16/4, 14/5, 11/6, 20/8 och 17/9. Träffarna är utspridda, men det beror på att vi vill följa växtsäsongen, och att ni ska få möjlighet att se vad som händer i trädgården under en säsong. Cirkeln är på förmiddagar, men vid stort intresse kan vi även ha en grupp på eftermiddagar. Ange vilken gärna om en annan tid passar dig bättre.

Har du frågor eller önskemål om cirkelns innehåll får du gärna ta kontakt med vår ledare per mail bengt.gemla@telia.com

Det finns möjlighet att inhandla växter under cirkelns gång.

Material

Du tar med dig frågor och ev anteckningsmaterial samt en fikakorg. Klä dig efter väder eftersom vi är utomhus.

Plats

Bengts trädgård i Gemla Adress: Brändabacken 4, 355 73 Gemla Läs mer om trädgården här.

Ledare

Vår ledare, Bengt, är en passionerad trädgårdsmänniska med stor erfarenhet av både lyckade och misslyckade odlingsprojekt vilket borgar för bra kunskaper att dela till andra.

Rabatter

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med.

Arrangemangsnummer: 58757

Kontaktperson