Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Alexander Palmestål

Distans

Sensus Talks - Live Music in Germany and Die Neuen Schweden 2022

Sensus Talks är ett digitalt föreläsningskoncept som inriktar sig på ämnen kopplade till musikskapande och musikbransch. De olika föreläsningarna är fristående från varandra och kostnadsfria att delta i, men kräver föranmälan.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Hur ser den tyska livescenen ut och vad är Die Neuen Schweden?

Vid detta Sensus Talks möter vi den erfarna bokningsagenten Wido von Wienskowski från det Berlinbaserade bokningsbolaget RBK Fusion. I ett samtal modererat av Steffi von Kannemann från PR-bolaget Better Things får vi en inblick i hur livescenen i Tyskland ser ut 2022 och får möjlighet att ställa frågor kring ämnet.

Inledningsvis tar vi också tid till att uppmärksamma ansökan till årets Die Neuen Schweden. Den internationella satsning där du med ditt band eller artistprojekt får lära dig mer om den tyska musikbranschen och ta klivet ut på den internationella musikmarknaden. Vilka band och artister tycker vi borde ansöka om att vara med? Vad kan Die Neuen Schweden innerbära för ditt musikprojekt? Johan Sigerud och Linnéa Jonsson från Sensus svarar på era frågor om projektet.

Datum

Föreläsningen hålls torsdag 7/4 kl. 18:00 - 19:30 via Zoom.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Denna föreläsning hålls på engelska.

Utrustning

En dator eller mobil enhet med internetuppkoppling krävs. Länk till Zoom-mötet med tillhörande lösenord skickas klockan 17:00 på föreläsningsdagen till alla som föranmält sig.

Mer info om hur du kopplar upp dig via Zoom hittar du här: Kom igång med Zoom

Wido von Wienskowski, RBK Fusion

Wido von Wienskowski är bokningsagent och promotor på RBK Fusion, ett bokningsbolag baserat i Berlin. Hans roster består av fler än 40 akter. Han arbetar med såväl inhemska och internationella; Gonjasufi (USA), Jessy Lanza (CAN), Helado Negro (US), Iris Gold (DK), och Darkstar (Storbritannien) för att nämna några. Med ett stort och brett musikintresse har han jobbat inom många olika delar av branschen för att nu vara bokningsagent på heltid.

Steffi von Kannemann, Better Things

Steffi von Kannemann är grundare av det tyska PR- och eventbolaget Better Things (tidigare Nordic by Nature) som är baserat i Berlin. Hon har lång erfarenhet av arbete med musik, PR och projektledning inom den tyska musikbranschen.

Johan Sigerud & Linnéa Jonsson, Sensus

Johan Sigerud och Linnéa Jonsson jobbar med musikverksamheten på Sensus i Stockholm och med planeringen av Die Neuen Schweden.

Om Sensus Musik

Sensus ett studieförbund som stöttar musik över hela landet genom samarbeten med musikgrupper, studiokollektiv, föreningar och arrangörer. Grupperna kan få stöttning på olika sätt, med allt från replokaler och studios till att erbjuda speltillfällen, vägledning och nätverksskapande insatser.
Mer info om musikverksamheten hittar du här.

Arrangemangsnummer: 438545

Die Neuen Schweden 2021

Ledare

Linnéa Jonsson

Johan Sigerud

Kontaktperson