Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Die Neuen Schweden

Die Neuen Schweden är en internationell satsning som syftar till att skapa möten mellan svenskt och tyskt musikliv; genom digitala möten, möjlighet att utöka ditt kontaktnät och en showcasespelning i Berlin.

Tre utvalda akter kommer att få en grundlig introduktion till den tyska musikbranschen genom digitala workshops och fysiska möten med olika skivbolag, radiostationer, musiktidningar, festivalarrangörer och bokningsbolag. Utöver detta genomförs en showcasespelning inför inbjuden musikbransch i Berlin.

Vi söker nu band och artister som:

- Är aktuella med ny musik under sommaren eller tidig höst
- Vill ta ett steg utanför Sveriges gränser.
- Vill lära er mer om och knyta kontakter med den tyska musikmarknaden.
- Vill genomföra en showcase-spelning i Berlin i september.

Die  Neuen  Schweden  är ett  samarbete mellan  Sensus  studieförbund och  Berlinbaserade  Better  Things  (tidigare Nordic by Nature) , som  har  genomförts  årligen sedan 2015.

Ansökningsperioden pågår mellan 22/3 - 25/4.

Gör din intresseanmälan här.

Sensus Talks - Q&A den tyska musikbranschen och Die Neuen Schweden 2021

Vid detta Sensus Talks går vi igenom upplägget av årets Die Neuen Schweden och vilka band och artister tycker vi borde ansöka om att vara med. Steffi von Kannemann från det tyska PR-bolaget Better Things är med oss för att ge svar på era frågor samt tipsar om hur en tar sig in i den tyska musikbranschen och vad Die Neuen Schweden kan innebära för ditt musikprojekt.

Föreläsningen är kostnadsfri men kräver föranmälan.
Onsdag 14/4 kl. 18:00