Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Hur kan större friluftsföretag jobba med hållbarhet?

Vad finns det för hinder för företag att ta större kliv mot en mer hållbar produktion och konsumtion? Hur kan företag hjälpa konsumenterna att göra medvetna val? Dessa och fler frågor kommer vi få samtala om när vi träffar Stefan, hållbarhetschef på Outnorth, för att få en inblick i hur de jobbar med hållbarhet och vilka utmaningar de stöter på.

Datum

9 december 2021

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Kvällens innehåll

Outnorth är en stor aktör inom friluftsbranchen med försäljning och egen produktion.  Denna kväll får vi en inblick i Outnorths arbete och syften med kvällen är att få prata om hållbar konsumtion utifrån perspektivet ett större företag. Ni som deltagare har möjlighet att både innan och under passet ställa era frågor som relaterar till hållbarhet, friluftsliv och företagande. Börja redan nu via formuläret nedan! Vill ni veta mer om just Outnorths hållbarhetsarbete så går det att läsa mer här.

Praktisk information

Passet genomförs via zoom. Länk hittar du här. Kvällen är kostnadsfri. Ställ dina frågor redan nu så får du bäst chans att få dem besvarade. Kan du inte vara med på passet så ställ gärna dina frågor ändå. Svaren kommer vi att publicera i olika kanaler efteråt så håll koll på @hallbarhetsstuga på Instagram och ta del av delar av kvällen i efterhand!

Bakgrund

Kvällen är en del av Hållbarhetsstugornas samtalsserie som drivs av Sensus studieförbund med syfte att folkbilda kring frågor som relaterar till hållbarhet med fokus på temana:

  • Vårda
  • Laga
  • Återbruk
  • Återanvänd
  • Handla medvetet

Starta en egen Hållbarhetsstuga

Är du mer intresserad av dessa frågor så finns det möjlighet att starta en egen Hållbarhetsstuga där ni tillsammans kan fördjupa er inom dessa 5 teman. En stuga genomförs som en studiecirkel vilket innebär att du tillsammans med andra lär er något och utvecklas utifrån era olika erfarenheter och kunskaper. Det kan tillexempel vara i kompisgänget, i scoutkåren eller i kyrkans tonårsgrupp.  Sensus kan hjälpa till med lokal, material, utrustning eller likande för att stödja och stötta er Hållbarhetsstuga. Vill du veta mer om studiecirklarna läser du här.

Samtalsserien kompletterar studiecirklarna genom att olika grupper tillsammans med andra intresserade får mötas och lära sig mer. Vilka teman som lyft i samtalsserien kommer utifrån önskemål från Hållbarhetsstugans deltagare.

Vill du bli påmind om kvällens samtal? Anmäl dig nedan så kommer det en påminnelse innan så att du inte missar det.

Vi ser fram emot en givande kväll tillsammans!

Arrangemangsnummer: 808805

Medverkande

Julia Carlbäcker

Stefan Gustafsson

Kontaktperson