Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

NORRTÄLJE

Kom igång med släktforskning

Här finns en möjlighet att delta i en studiecirkel där vi sitter tillsammans för att forska med hjälp av arkiv på internet. Men var och en ges möjlighet att själv hitta information inom sitt eget område. Erfaren kursledare guidar till olika arkiv och andra "matnyttiga" sidor där information finns att hämta.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 15:15

Omfattning

6 tillfällen, 24 studietimmar

Pris

1250 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Material

Det bästa är om du har en egen bärbar dator, trådlöst nätverk finns i lokalen. Du bör ha en viss datorvana, men behöver inte vara någon expert (kunna Googla). Vi hjälper till att skaffa ett allt-i-ett-abonnemang på Arkiv Digital som du behöver under kursen (ingår i kursavgiften).

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Under träff 1 och 2 får du hjälp att få igång ditt abonnemang på Arkiv Digital och ledaren går igenom grunderna för släktforskning. Träff 3-6 träffas nybörjargruppen tillsammans med några som redan är igång med sin släktforskning och forskar vidare med hjälp av ledaren och delande i gruppen.

Plats

Våra lokaler finns ovanpå Ica Kryddan mitt i centrala Norrtälje. Ta antingen trappan upp på husets högra gavel eller gå in från husets baksida (Bangårdsgatan). Portkod/porttelefon. Vi hoppas ju att det är möjligt att träffas fysiskt men om det inte går försöker vi ställa om till distanscirkel. Hur det kommer fungera återkommer vi till men du behöver en dator med kamera, högtalare och mick.

Övrig information

Vid övriga frågor kontakta Sensus, kontaktuppgifter nedan.

Rabatt

Sensus samarbetar idag med ett antal fackförbund. Som medlem i Försvarsförbundet och Finansförbundet får du rabatt på vårt öppna utbud. För rabatter i flera fackförbund och andra utbildningar läs mer här

För att få tillgång till rabatten uppge vid din anmälan att du är ledare inom Sensus eller vilket fackförbund du tillhör.

Arrangemangsnummer: 157209

Ledare

Lars Lundgren

Kontaktperson