Distans / på platsJÖNKÖPING

Hållbar folkbildningsvecka: Odla snittblommor i Sverige - Föreläsning med Hanna Ledhagen

Välkommen på en föreläsning med Hanna Ledhagen som driver snittblomsodling i Jönköping. Det går att delta både fysiskt på plats i Jönköping och digitalt via Zoom.

Datum

16 november 2023

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 19:30

Plats

ZoomSensus Jönköping

Östra Storgatan 10 55321 JÖNKÖPING

Pris

Kostnadsfritt

Hanna kommer att berätta om slowflowerrörelsen i Sverige och om föreningen Snittblomsodlare i Sverige. Om hur småskaliga yrkesodlare arbetar, deras våra mål och övergripande hur de önskar vara en del av en mer hållbar blomsterindustri i Sverige.

Du kommer få lyssna till hur man kan odla snittblommor i säsong i Sverige. Från vårens alla vackra lökar fram till höstens primadonna dahlian och om hur torkat material kan ersätta importerade blommor under de mörka månaderna. Om blommor i säsong och hur du som konsument kan vara med och förändra genom att konsumera blommor på ett hållbart sätt.

Digitalt deltagande
Om du önskar att delta digitalt kommer du innan föreläsningen få tillgång till en Zoom-länk. 

Agenda 2030: 
Denna föreläsning kopplas till mål 12 - Hållbar konsumtion och produktion och mål 15 - Ekosystem och biologisk mångfald i Agenda 2030. 

Hållbar folkbildningsvecka:
Det här arrangemanget är en del av Sensus hållbara folkbildningsvecka. Ett nationellt initiativ för att uppmärksamma det arbete som vi och våra samarbetsparter gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang som är öppna för alla.

Se hela programmet här.

Arrangemangsnummer: 605844

Kontaktperson

Kontor