Hållbar folkbildningsvecka i Östra Götaland

Sensus Östra Götaland bjuder in till en hållbar folkbildningsvecka tillägnad vårt och våra samarbetspartners arbete inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckan innehåller både digitala och fysiska arrangemang som är gratis för alla deltagare.

För att lyfta det arbete som vi och våra samarbetspartners gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030, genomför Sensus Östra Götaland en hållbara folkbildningsvecka mellan 22 - 28 november (v.47).

Veckan innehåller både digitala och fysiska arrangemang med blandade teman såsom mänskliga rättigheter, internationella frågor, barns rättigheter, klimatfrågor och existentiell hälsa.

Arrangemangen är gratis för deltagare och du är varmt välkommen att delta både under veckan och i de aktiviteter vi vanligen arrangerar på ämnet - hållbarhet är något som berör alla!

Ladda ner programmet i pdf

Program

Hållbar folkbildningsvecka

Inspiration

Vad händer efter Hållbar folkbildningsvecka?

Ett skepp kommer lastat med inspiration! Vad händer efter Hållbar folkbildningsvecka? Hos Sensus finns nästan oändliga möjligheter till studiecirklar, kulturprogram och samarbeten för dig som vill fortsätta engagera dig för hållbarhet, demokrati, mänskliga rättigheter med mera.

Ladda ner inspirationsprogrammet som pdf

Bokcirkelledarutbildning

Vi läser böcker med våra personliga ”glasögon”. I ett samtal om en bok kan vi få tillgång till varandras perspektiv och synfältet kan vidgas.

Läs mer

Slow fashion

Varje år kastar vi i Sverige hela 8 kg kläder per person rakt ner i soporna. Hållbart? Nej! Studiecirkel om boken Slow fashion.

Läs mer

Handbok för demokrater

I Sverige har vi vant oss vid att ta demokratin för given. Idag framstår dock demokratin som både sårbar och ifrågasatt. Studiecirkel om boken Handbok för demokrater.

Läs mer

Demokrati - en stor bok om en liten sak

Demokratin är livsviktig. Den påverkar ditt liv i stort och smått. Men hur stabilt är egentligen det demokratiska bygget? Studiecirkel om boken Demokrati - en liten bok om en stor sak.

Läs mer

Studiehandledningar

Med en studiehandledning kan du och ett gäng kända eller okända vänner själva starta en studiecirkel. Hos Sensus finns studiehandledningar i bland annat:

  • Den ofrånkomliga gåtan - en bok om döden
  • Slow fashion - hållbart mode
  • Aktivt hopp - hantera nuläget utan att bli galen
  • SparSmart - att börja från noll
Kontakt

Kom i kontakt med oss