Hållbar folkbildningsvecka

Välkommen till två veckor fyllda av folkbildande arrangemang kopplat till de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang runt om i Sverige som är öppna för alla.

Under vecka 46 och 47 (14 - 27 november) genomför Sensus hållbara folkbildningsveckor runtom i landet för att sätta hållbarhet i fokus och lyfta det arbete som vi och våra samarbetsparter gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030.

Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang med blandade teman såsom mänskliga rättigheter, internationella frågor, barns rättigheter, klimatfrågor och existentiell hälsa. Du är varmt välkommen att delta både under veckorna och i de aktiviteter vi vanligen arrangerar på ämnet - hållbarhet är något som berör alla!

Den här sidan uppdateras löpande med programpunkter för veckorna så fort de är klara.

Program

Hållbar folkbildningsvecka

Inspiration

Så kan du engagera dig hos Sensus

Ett skepp kommer lastat med inspiration! Vad händer inom hållbarhet hos Sensus när det inte är hållbar folkbildningsvecka? Hos oss finns nästan oändliga möjligheter till studiecirklar, kulturprogram och samarbeten för dig som vill engagera dig för hållbarhet, demokrati och mänskliga rättigheter.

Adams jäkligt lättlästa Agenda 2030

De globala målen antogs av världens ledare 2015. Målen ska bidra till en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling och vara uppnådda till år 2030 i världens alla länder. När det inte fanns en lättläst version av de globala målen producerade Adam Femling, medarbetare på Medis 5 ett lättläst studiematerial om global hållbarhet.

Läs Adams lättlästa Agenda 2030
Lär dig något nytt

Cirklar, kurser och evenemang

Folkbildning för fred och demokrati

Vi är många som berörs starkt av det som händer i Ukraina och världen i stort just nu. Människor lider och flera miljoner tvingas på flykt. Läget skapar oro, stress och en känsla av uppgivenhet, men också ett starkt engagemang och vilja att hjälpa. Ta del av vad Sensus och våra medlemsorganisationer och samarbetsparter gör med anknytning till situationen vi befinner oss i.

Läs mer
Studiematerial

Material om rättigheter och hållbarhet

Tyvärr, hittar inget som matchar din sökning

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.