Distans

Hållbar folkbildningsvecka: Ett panelsamtal om teknik, själ och artificiell intelligens

Vad är AI, artificiell intelligens, och hur påverkar det oss idag? Hur går utvecklingen och finns det risker som vi inte tänkt på? Eller möjligheter? Förbundsrektor Fredrik Hedlund och biskop Fredrik Modéus samtalar med gäster om hur tekniken påverkar vårt inre och vårt yttre under Sensus Hållbara folkbildningsvecka.

Datum

14 november 2023

Dag

Tisdag

Tid

Kl 15:00 - 16:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Ibland kan det kännas som att utvecklingen av ny teknik rusar på i en hastighet som ingen kan hänga med i. Det som var inne igår är ute idag och datorer kan svara på frågor om det mesta. Hur reagerar vi på det som är svårbegripligt och nytt? Vad gör tekniken med oss och vad kan vi göra med den? Hur hittar vi fotfäste i en tid där mänskliga möten ofta inbegriper tekniken? 

Anmäl dig för att få en länk till sändningen. 

Agenda 2030:
Denna föreläsning kopplas till mål 3 - god hälsa och välbefinnande, mål 8 - anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, mål 9 hållbar industri, innovationer och infrastruktur samt mål 16 - fredliga och inkluderande samhällen i Agenda 2030. 

Hållbar folkbildningsvecka:
Det här arrangemanget är en del av Sensus hållbara folkbildningsvecka. Ett nationellt initiativ för att uppmärksamma det arbete som vi och våra samarbetsparter gör inom ramen för de globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Veckorna innehåller både digitala och fysiska arrangemang som är öppna för alla.

Se hela programmet här.

Arrangemangsnummer: 605814

I samarbete med

Medverkande

Fredrik Hedlund

Siavash Vatanijalal

Fredrik Modéus

Kontaktperson