Bild: Illustratör: Royne Mercurio

Friskvård för parrelationen

PREP är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för att lättare klara av ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling. Du och din partner får insikter som för er närmare varandra.

Vad är Prep?

PREP är friskvård för parrelationer och ett sätt att öka möjligheterna för en positiv utveckling av förhållandet och minska risken för låsta och destruktiva konflikter. Metoden bygger på mer än 25 års vetenskaplig forskning om parrelationer. PREP handlar om att stärka och utveckla förhållandet och ge enkla och effektiva redskap för bättre kommunikation.

PREP-kurser vänder sig till alla par som har bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på att stärka sin relation. PREP är ett pedagogiskt förebyggande program – inte terapi – och lämpar sig därför inte för par som befinner sig i kris.

Vem ligger bakom PREP?

PREP kommer ursprungligen från USA, där professorerna Howard Markman, Susan Blumberg och Scott Stanley utvecklat metoden på basis av omfattande forskning under 25 års tid. Därifrån har den senare tagits till Modum Bads Samlivssenter i Norge 1999, som anpassat den efter skandinaviska förhållanden.

Sedan 2005 är Sensus studieförbund huvudman för PREP i Sverige.

Ni får lära er:

  • Var trygg hemma - lär er hantera konflikter.
  • Öppna dörrarna för närhet.
  • Börja med dig själv och ta ansvar.
  • Vårda trygghet och långsiktighet.
  • Inga samtal mellan paren genomförs i grupp utan sker parvis.

Se aktuella utbildningstillfällen

Klicka här för att se kommande utbildningstillfällen om PREP.

Visa
Kontakta oss

Vill du veta mer?

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Röster
Det bästa med PREP-kursen var att man verkligen avsatte tid till att prata med varann. Hemma är det ju så att om mobilen ringer så kommer ju den i första hand. Den hjälpte oss verkligen att stanna upp och lyssna.

Kursdeltagare

Om PREP

Vanliga frågor

Hur går en PREP-kurs till?

Berättar man om sin relation inför andra deltagare?

Har PREP något med kyrkan att göra eller är något religiöst?

Vad står PREP för?

Hur kom PREP till?

Läs historien om hur och varför forskare i USA tog fram metoden med syfte att lära par färdigheter som ökar möjligheterna till ett varaktigt lyckligt förhållande.

Läs mer