Om projektet

SKILLS är ett treårigt Arvsfondenprojekt med studieförbundet Sensus, Stockholm som huvudman.

Vårt mål är att skapa ett nationellt webbaserat kurscenter och digital mötesplats som heter SKILLS – en digital mötesplats för alla. Distanskurser och aktiviteter för alla med lindrigt intellektuellt funktionsnedsatta personer och personer inom autismspektrat med utgångspunkt i gemenskap, tillhörighet och glädje.

Med ett nationellt grepp vill vi nå ut i hela landet, oavsett om man bor i stad eller på landsbygden. Här kan man gå kurser; hybridkurser och onlinekurser inom hälsa, kost, matlagning, IT, konst, kreativitet. En social mötesplats där man kommer i kontakt med andra med samma intressen, se varandras videos och inspireras av fantasi, intressen och aktiviteter. Vi vill motverka stillasittande och kommer att satsa på rörelse med gympa och yoga på distans.

Syfte

Genom att delta i onlinekurser och aktiviteter så bryter man ensamheten, minska utanförskapet och ökar självständigheten. Genom att delta i digitala online kurser och aktiviteter så höjer vi det digitala kunnandet för personer med IF, ökar deltagarnas delaktighet, stärka deras demokratiska rättigheter och möjliggöra ett rikare socialt liv.

Mål

Minska ensamhet, öka livskvaliteten och självständigheten hos personer med IF/ autismspektat. Skapa förutsättningar för ett livslångt lärande för alla med personer med IF, utan geografiska gränser. Alla personer med IF ges möjligheter till ett aktivt, socialt och utvecklande liv där man har roligt tillsammans.

Målgrupp

Personer med kognitiva funktionsnedsättningar, lindrigt intellektuellt funktionsnedsatta personer och personer inom autismspektrat.

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.

Med stöd från

Allmänna arvsfonden