Sensus kampanjsajt samlar över 250 berättelser om folkbildningens betydelse
- Demokrati och rättigheter
- Hållbar utveckling
Sensus kampanjsajt #folkbildningförmig har på bara en månad samlat över 250 unika berättelser där personer ger sin syn på vad folkbildning betyder för dem.
Den svenska demokratin firar i år 100 år. Hela dess framväxt har varit tätt sammanlänkad med folkbildningen. Samtidigt står nu studieförbunden inför det kanske största ifrågasättandet på lika många år. Vi var många som inte kände igen oss i den bild som målades upp i debatten och kände ett starkt behov av att skapa förutsättningar för en nyanserad bild av vad folkbildning är och vad studieförbunden gör.
Därför skapades www.folkbildningformig.se och hashtaggen #folkbildningförmig. En plats där vem som helst kan beskriva vad folkbildning har betytt eller betyder i deras livsresa. Själva berättelserna kan vara korta eller långa, med eller utan bilder/filmer och skrivs intuitivt direkt på sajten.
Över 250 berättelser
Musiker, körledare, konstnärer, filmskapare, skribenter, utbildare, ledare och många andra typer av människor har nu tillsammans skapat en bredare och djupare bild av vad folkbildning är och betyder för dem själva och samhället. Vi är också glada att se att andra studieförbund hängt på kampanjen.
Innehållet i dessa över 250 berättelser har lika stor spännvidd som personerna som skrivit dem, men den gemensamma nämnare för i princip alla berättelser är tydlig: Folkbildningen är viktig för skribenternas kunskapsutveckling och livsresa, och studieförbunden är de som skapar möjligheterna för det informella och livslånga lärandet.
Nu fortsätter vi att dela, sprida och bidra med fler berättelser – låt oss tillsammans fortsätta nyansera bilden av vad folkbildning är.
Vad betyder folkbildning för dig? Berätta på sajten